Antena 3 Externe O nouă țară a legalizat canabisul

O nouă țară a legalizat canabisul

15 Feb 2019   •   23:50
O nouă țară a legalizat canabisul
Sursa foto: Foto: pexels.com

Cultivarea și utilizarea cannabisului este de acum permisă în Cipru, însă numai în scopuri medicale. Un articol care modifică legea națională a stupefiantelor a fost adoptat de parlament, iar legiuitorul a stabilit că numai trei firme vor primi licențe de cultivare timp de 15 ani de acum încolo. Cannabisul va fi prescris de medici bolnavilor de cancer, SIDA, reumatism sau glaucom. 

Parlamentul cipriot a votat vineri în favoarea legalizării cultivării şi utilizării de canabis în scopuri medicale. Legea oferă un cadru pentru eliberarea de permise pentru cultivarea de canabis în scop medical, permise ce vor fi acordate doar pentru trei societăţi în primii 15 ani, pentru a nu admite ca acesta să ajungă pe piaţa neagră, arată AFP citat de Agerpres. 

Potrivit estimărilor oficiale, producţia anuală de cannabis medical s-ar putea ridica la 180 de milioane de euro, de care va beneficia majoritar statul. 
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: canabis legalizare Cipru
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close