Antena 3 CNN Externe O tornadă a provocat moartea a trei oameni în Puerto Rico, respectiv 70, în Filipine şi China (VIDEO)

O tornadă a provocat moartea a trei oameni în Puerto Rico, respectiv 70, în Filipine şi China (VIDEO)

O tornadă a provocat moartea a trei oameni în Puerto Rico, respectiv 70, în Filipine şi China (VIDEO)
18 Iul 2010   •   14:14

Trei oameni au fost răniţi, după ce o tornadă a făcut ravagii în Puerto Rico. Între timp, în Asia, taifunul Conson, care a lăsat în urmă aproape 70 de morţi în Filipine şi China, a lovit cu putere şi Vietnamul. Aici, 7 oameni sunt daţi dispăruţi.

Coasta de nord-est a Vietnamului este afectată de ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt, provocate de trecerea taifunului Conson, devenit acum furtună tropicală. Operaţiuni de salvare erau în curs, după naufragiul mai multor vapoare vietnameze, din cauza furtunilor puternice.

Conson a făcut prăpăd şi la trecerea prin Filipine şi China, în cursul săptămânii.

65 de oameni au murit în Filipine şi alţi doi în China, iar pagubele materiale au fost estimate, doar în China, la aproape patru miliarde dolari. Aici, taifunul Conson a distrus locuinţe, a scos copacii din rădăcini , a lăsat zeci de mii de oameni fără curent electric şi a dus la închiderea mai multor aeroporturi locale.

În Puerto Rico, trei oameni au murit şi un întreg oraş a rămas fără curent electric, în urma unei tornade puternice. Mai multe maşini au fost distruse, iar acoperişurile câtorva clădiri au fost avariate.



Foto: Antena 3

Antena 3

×
Subiecte în articol: taifun morti tornada Vietnam filipine China
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close