Antena 3 CNN Externe "O voi găsi pe Madeleine în 5 luni", spune un detectiv spaniol

"O voi găsi pe Madeleine în 5 luni", spune un detectiv spaniol

"O voi găsi pe Madeleine în 5 luni", spune un detectiv spaniol
05 Noi 2007   •   11:55

Un detectiv spaniol angajat de soţii McCann pretinde că o va găsi pe Madeleine într-un interval de 5 luni. Francisco Marco este încredinţat că fetiţa se află în Maroc şi că părinţii nu au nimic de-a face cu dispariţia Madeleinei. Kate şi Gerry McCann au angajat în septembrie o agenţie de detectivi particulari din Spania, numită Metodo 3. Detectivii lucrează deja de o lună şi jumătate având mai multe indicii şi piste pe care le analizează, iar contractul pe care aceştia l-au semnat se întinde pe 6 luni, timp în care trebuie să o găsească pe Madeleine. Şeful agenţiei, Francisco Marco conduce o echipă de 40 de detectivi, iar înainte de a prelua cazul i-au interogat pe Kate şi Gerry timp de 10 ore pentru a determina dacă sunt sinceri sau nu.

?Nu aş risca prestigiul câştigat de agenţie de-a lungul celor 23 de ani de activitate pentru un caz în care să nu cred?, a spus Marco.

Gerry McCann crede că fetiţa sa a fost răpită la comandă şi dusă în Maroc, deoarece ?un copilaş blond precum Maddie conferă statut social acolo?.

Poliţia portugheză interoghează din nou martorii care i-au văzut pe soţii McCann în seara de 3 mai, când Maddie a dispărut. Ei sunt interesaţi să stabilească cât de mult alcool au consumat cei doi la restaurantul unde cinau cu prietenii lor. Şeful investigaţiei, Paulo Rebelo, a chestionat angajaţii restaurantului şi pe poliţiştii care au venit la faţa locului în seara cu pricina, pentru a determina în ce stare se aflau părinţii.

Se pare că cele nouă persoane care au cinat la restaurantul de tapas au consumat daiquiri, martini şi bere înainte de masă şi 14 sticle de vin la masă. Chelnerul acestora a apreciat că în intervalul de 2-3 ore petrecute la masă, grupul de britanici a băut 8, până la 10 sticle de vin.

Întrebaţi dacă britanicii erau beţi, chelnerii au spus că nimeni nu consumase alcool în exces, dar sigur fiecare reacţionează diferit la băutură. Grupul de britanici cina în fiecare seară împreună, lăsând copiii dormind în apartamentele de vacanţă din apropiere.

Pe 3 noiembrie s-au împlinit 6 luni de când Maddie a fost separată de familia ei. Părinţii s-au rugat la biserica din Leichester alături de familie şi apropiaţi, în cadrul unei slujbe speciale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close