Antena 3 CNN Externe Un nou trend în Olanda: 33,50 euro, prețul infectării cu COVID-19

Un nou trend în Olanda: 33,50 euro, prețul infectării cu COVID-19

Tinerii din Olanda se infectează în mod intenționat cu COVID-19 pentru a obține certificatul verde, după ce guvernul şi-a anunţat planul de a-i exclude pe cei nevaccinaţi de la obţinerea acestui certificat.

Un nou trend în Olanda: 33,50 euro, prețul infectării cu COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Noi 2021   •   15:02

"Este periculos să te infectezi intenţionat cu noul coronavirus. Dacă faci acest lucru te pui în pericol pe tine şi pe ceilalţi (...) Coronavirusul este periculos. Te poţi îmbolnăvi grav", a avertizat Inspectoratul olandez responsabil pentru sănătatea tinerilor (IGB)

Acest avertisment intervine după apariţia unor "organizaţii care propun în mod conştient răspândirea virusului", subliniază Inspectoratul, cu referire la grupuri online care oferă posibilitatea infectării voluntare pentru cei care vor să fie consideraţi ca "trecuţi prin boală" şi să obţină astfel certificatul verde, care va fi valabil doar pentru această categorie şi pentru cei vaccinaţi, dacă Parlamentul va aproba noul plan al guvernului, potrivit EFE.

O pagină online oferă de joi tinerilor, pentru suma de 33,50 de euro, un pachet ce include un tub cu lichid pentru a se infecta cu coronavirus şi un test rapid pentru a verifica dacă rezultatul este pozitiv.

IGJ, care s-a declarat surprins de existenţa unei asemenea oferte, investighează deja site-ul pentru a verifica dacă oferă cu adevărat un astfel de pachet care îi pune în pericol pe utilizatori, însă ulterior pagina a fost ştearsă, iar accesul la site nu mai este posibil.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close