Antena 3 CNN Externe Opoziţia italiană a prezentat pe larg decretul de expulzare

Opoziţia italiană a prezentat pe larg decretul de expulzare

Opoziţia italiană a prezentat pe larg decretul de expulzare
11 Noi 2007   •   09:22

Opoziţia italiană de centru-dreapta a detaliat amendamentele la decretul privind expulzarea cetăţenilor comunitari. Este vorba de cinci propuneri, care se referă la o mai mare rigurozitate a modalităţilor de expulzare. Pentru ca decretul să dobândească valoare de lege, amendamentele trebuie validate de Parlamentul de la Roma. Potrivit paginii electronice a cotidianului La Padania, amendamentele constau în maximum cinci propuneri privitoare la modalităţile de expulzare a cetăţenilor comunitari, care pun în pericol siguranţa publică.

Prima intervenţie solicitată de alianţa politică de centru-dreapta Guvernului Romano Prodi constă în obligativitatea cetăţeanului comunitar de a-şi semnala prezenţa pe teritoriul italian, într-un termen care nu poate fi prelungit. O altă chestiune abordată de opoziţie este aceea a extrădării persoanelor care nu au mijloace de a se autoîntreţine. Un al treilea capitol al declaraţiei se referă la cazurile în care cetăţenii comunitari au interdicţie la frontiera unui alt stat al Uniunii Europene ori dacă aceştia au avut un comportament care a prejudiciat grav ordinea publică sau siguranţa statului.

Un alt motiv pentru care expulzarea este considerată imperativă este surprinderea cetăţeanului comunitar în flagrant delict, precum şi ocuparea abuzivă de către acesta a imobilelor şi avarierea lor. În încheiere, alianţa de centru-dreapta propune ca eliberarea oricărui act de identitate, pe teritoriul italian, să fie precedată de înregistrarea amprentelor digitale.

Decretul-lege a fost adoptat de urgenţă de Guvernul Prodi, ca mijloc de contracarare a valului de imigranţi români sosiţi în Italia. Pentru a dobândi valoare de lege, el trebuie validat de Parlamentul italian.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close