Antena 3 CNN Externe Orban Viktor, acuzat de extremiștii maghiari

Orban Viktor, acuzat de extremiștii maghiari

Orban Viktor, acuzat de extremiștii maghiari
16 Ian 2018   •   17:16

iderul principalei formaţiuni de opoziţie din Ungaria, Jobbik (naţionalist radical) a acuzat marţi guvernul ungar că a indus în eroare opinia publică în legătură cu migraţia. Gabor Vona a lansat această acuzaţie după ce secretarul de stat adjunct Kristof Altusz a afirmat, citat într-un ziar maltez, că Ungaria a primit în 2015 în total 508 refugiaţi, 432 în 2016 şi 1291 pe parcursul anului trecut, relatează MTI.

Potrivit lui Vona, în ultimii trei ani, premierul Viktor Orban a "generat o isterie de masă" în societatea ungară pe tema migraţiei, cheltuind 22 miliarde de forinţi (71 milioane de euro) pe o campanie pentru referendum şi o "consultare naţională" şi angajându-se că Ungaria nu va permite găzduirea forţată de migranţi pe teritoriul ei. Politicianul Jobbik a mai reproşat guvernului că se preface că nu s-a întâmplat nimic şi a făcut apel la convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului, menţionând că se aşteaptă ca Orban să vină personal să dea explicaţii.

Întrebat mai devreme cum a acceptat Ungaria "în secret" circa 1300 de refugiaţi, în pofida luărilor sale repetate de poziţie împotriva cotelor de migranţi din UE prin care statului central european i-ar fi "alocaţi" 1294 de refugiaţi, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a subliniat că Ungaria este împotriva sistemului de cote obligatorii pentru că acesta ar permite redistribuirea de imigranţi ilegali în Uniunea Europeană, privând statele membre de dreptul de a decide pe cine să accepte. Şeful diplomaţiei ungare a argumentat că acceptarea de către Ungaria de refugiaţi în baza Convenţiei de la Geneva este o chestiune separată.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: imigratie jobbik
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close