Antena 3 CNN Externe Panică pentru 1.100 de pacienţi ai unui medic stomatolog, după ce au fost sfătuiţi să se testeze pentru hepatită şi HIV

Panică pentru 1.100 de pacienţi ai unui medic stomatolog, după ce au fost sfătuiţi să se testeze pentru hepatită şi HIV

Peste 1.100 de pacienți au aflat cu stupoare că au fost invitaţi de Agenţia Regională de Sănătate să se supună unor teste de depistare a hepatitei B şi C, precum şi a virusului HIV, după ce cabinetul medicului stomatolog care i-a tratat a făcut o serie de greşeli grave.

Panică pentru 1.100 de pacienţi ai unui medic stomatolog, după ce au fost sfătuiţi să se testeze pentru hepatită şi HIV
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    14 Dec 2023   •   21:52

S-a întâmplat într-un cabinet stomatologic din Cherbourg, un oraş din vestul Franţei, acolo unde în urma unei inspecţii au fost găsite o serie de nereguli grave.

Mai exact, în timpul unei inspecţii a cabinetului în care lucra stomatologul în cauză, Agenţia Regională de Sănătate (ARS) Normandie a constatat "numeroase nereguli grave care puneau în pericol securitatea angajaţilor şi calitatea şi siguranţa serviciilor de îngrijire".

Urmare cercetărilor s-a stabilit că medicul ar fi tratat peste 1.100 de pacienți şi ar fi omis să sterilizeze echipamentul medical. 

Astfel, ţinând cont de caracterul îngrijorător al situaţiei, Agenţia Regională de Sănătate (ARS) din Normandia a anunţat că medicul stomatolog a fost suspendat "pentru o durată maximală de cinci luni".

"Aplicând principiul precauției şi având la bază o evaluare a riscurilor de infectare", ARS a cerut ca "pacienţii să fie informați, din cauza unui risc scăzut de transmitere a virusului hepatitei B (VHB), hepatitei C (VHC) şi HIV", precizează comunicatul agenției franceze, citat de Agerpres. 

Această măsură se referă la "toţi pacienţii care au frecventat cabinetul de la deschiderea acestuia în ianuarie 2023", al căror număr a fost estimat la 1.145. 

×
Subiecte în articol: medic stomatolog Franta
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close