Antena 3 CNN Externe Pakistan. Alegerile legislative vor fi organizate în ianuarie

Pakistan. Alegerile legislative vor fi organizate în ianuarie

Pakistan. Alegerile legislative vor fi organizate în ianuarie
05 Noi 2007   •   19:45

Alegerile legislative din Pakistan vor fi organizate la jumătatea lunii ianuarie, în perioada prevăzută. Anunţul a fost făcut luni de purtătorul de cuvânt al preşedinţiei de la Islamabad, la 3 zile de la instaurarea stării de urgenţă. Confruntările violente au continuat şi luni în marile oraşe, între forţele de ordine şi opozanţi ai preşedintelui. Până acum au fost arestate peste 1.500 de persoane, printre care se numără şi avocaţi, magistraţi şi lideri ai partidelor politice de opoziţie.

Decizia generalului Pervez Musharraf de a decreta stare de urgenţă a stârnit încă de duminică proteste de amploare, în marile oraşe ale ţării. Opoziţia a chemat populaţia la manifestaţii de stradă, pentru înlăturarea lui Musharraf, pe care l-a calificat drept "dictator militar". Protestele au fost reprimate de poliţie şi armată.

În oraşul Karachi, poliţia a efectuat o razie la tipografia celui mai mare grup de presă privat din Pakistan. Forţele de ordine au pătruns cu forţa în incinta tipografiei şi au interzis tipărirea unui număr special consacrat stării de urgenţă. Starea de urgenţă a fost decretată sâmbătă, după ce Musharraf a invocat escaladarea violenţelor şi ingerinţa puterii judiciare în prerogativele guvernului de combatere a teroriştilor islamişti. "Astăzi, când mã adresez vouă, Pakistanul se află într-un moment periculos, marcat de tensiuni interne şi instabilitate. Tot ce s-a întâmplat este legat de tensiunile interne", a declarat Pervez Musharraf, preşedintele Pakistanului.

Opoziţia, analiştii şi mass-media susţin însă că, generalul Musharraf nu vrea decât să se menţină la putere, cu orice preţ. În acelaşi timp, Statele Unite au avertizat că relaţiile cu Islamabadul se vor schimba, dacă Musharraf nu revine asupra deciziei de instaurare a stării de urgenţã. Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close