Antena 3 CNN Externe Pakistan. Bhutto şi-a depus candidatura la alegerile legislative

Pakistan. Bhutto şi-a depus candidatura la alegerile legislative

Pakistan. Bhutto şi-a depus candidatura la alegerile legislative
25 Noi 2007   •   16:47

Fostul premier al Pakistanului Benazir Bhutto şi-a depus candidatura la alegerile legislative, care vor avea loc pe 8 ianuarie. Candidatura controversatului fost prim-ministru păstrează aceeaşi notă de neprevăzut, cu atât mai mult cu cât Bhutto nu a decis încă dacă partidul său va boicota sau nu scrutinul legislativ. Bhutto şi-a depus oficial candidatura la data limită prevăzută pentru aceasta, a declarat pentru AFP un reprezentant al Comisiei electorale.

Fostul prim-ministru încearcă să unească formaţiunile de opoziţie faţă de preşedintele Pervez Musharraf, cerând ridicarea, înaintea scrutinului, a stării de urgenţă decretate pe 3 noiembrie. Deşi multe partide de opoziţie au cerut boicotarea scrutinului, Bhutto nu a luat încă nicio hotărâre în acest sens.

Joi, Bhutto i-a autorizat pe membrii Partidului Popular Pakistanez, cea mai importantă forţă a opoziţiei, să-şi depună candidaturile la alegerile legislative, dar şi-a rezervat dreptul de a se retrage în orice moment din această cursă.

Între timp Nawaz Sharif , un alt fost premier pakistanez, a revenit duminică în ţară după şapte ani de exil. Sharif a fost îndepărtat de la putere printr-o lovitură de stat pusă la cale de actualul preşedinte Pervez Musharraf în urmă cu opt ani. La scurt timp a fost exilat în Arabia Saudită, unde a locuit în toţi aceşti ani. El a mai avut o tentativă de a reveni în ţară anul acesta, pe 10 septembrie, dar aceasta a eşuat. La revenirea de duminică Sharif a fost întâmpinat de mii de simpatizanţi. Fostul premier a declarat că doreşte ?să scape ţara de dictatură?, şi a precizat că nu va aplica o ?politică a răzbunării?.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close