Antena 3 CNN Externe Pakistan. O tânără de 13 ani a fugit de acasă înainte ca familia să o oblige să comită un atac sinucigaş

Pakistan. O tânără de 13 ani a fugit de acasă înainte ca familia să o oblige să comită un atac sinucigaş

Pakistan. O tânără de 13 ani a fugit de acasă înainte ca familia să o oblige să comită un atac sinucigaş
Sursa foto: Meena
06 Feb 2010   •   16:05

O adolescentă de 13 ani din Pakistan a reuşit să fugă din familia sa înainte de a fi silită să-şi dea viaţa într-un atentat sinucigaş. Tatăl şi fratele său, talibani fanatici, o trimiseseră deja la moarte pe sora ei mai mică. Adăpostită acum în siguranţă de poliţie, fata şi-a spus cutremurătoarea poveste unei echipe de la BBC.

Talibanii din Pakistan, ca şi cei din Afganistan, nu ezită să-şi prefacă proprii copii, mai ales fetele, în bombe umane nevinovate. Tânăra pakistaneză de 13 ani, desemnată doar sub numele de Meena, a povestit, înfiorată, cum propriul său părinte a vrut s-o trimită la moarte. ?Tatăl şi fratele meu mi-au cerut să comit un atac sinucigaş. Au făcut presiuni asupra mea ca s-o fac. Mi-au spus: dacă vei face asta, vei ajunge în rai cu mult înaintea noastră?, povesteşte adolescenta.

Mina a căutat, îngrozită, refugiu la autorităţi, deoarece ştia că tatăl său nu glumeşte: cu puţin înainte, el îşi sortise morţii o altă fiică de numai nouă ani. Fata nu şi-a mai revăzut niciodată sora iar fratele său, căpetenie a talibanilor, i-a spus că ea îşi detonase bomba undeva în Afganistan. Acelaşi frate se mândrea că a pus la cale multe atacuri sinucigaşe, dintre care unul făcuse peste 50 de victime în oraşul pakistanez Peshawar.

Povestea Minei nu poate fi confirmată din surse independente, dar poliţiştii locali nu văd niciun motiv să nu-i dea crezare. ?E foarte naturală, iar informaţiile pe care ni le-a dat sunt corecte. Nu pare să repete o poveste învăţată şi nu văd niciun semn de exagerare?, explică un poliţist.

Cruzimea şi obiceiurile barbare ale talibanilor sunt dovedite, de altfel, atât de neîncetatele atacuri sângeroase cât şi de teroarea din regiunile unde ei fac legea. Zilele trecute, câţiva bărbaţi au fost biciuiţi într-un oraş din nord-vestul Pakistanului, în care talibanii aplică legeile islamice în interpretarea lor rigidă. În această regiune, guvernul pakistanez este practic absent.

Antena 3

×
Subiecte în articol: atac sinucigas pakistan
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close