Antena 3 CNN Externe Un palestinian a fosit ucis, și alți 15, printre care și un copil, au fost răniți la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel

Un palestinian a fosit ucis, și alți 15, printre care și un copil, au fost răniți la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel

Un palestinian a fost ucis, iar alţi 15 au fost răniţi în ciocniri cu armata israeliană de-a lungul barierei de securitate care desparte Israelul de Fâşia Gaza.

Un palestinian a fosit ucis, și alți 15, printre care și un copil, au fost răniți la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel
Sursa foto: Twitter/ The Jerusalem Post
de Alexandra Ionescu    |    03 Sep 2021   •   17:41

Ahmad Saleh, în vârstă de 26 de ani, a fost împușcat în abdomen.

Cel puțin alte 15 persoane au fost rănite de focurile israelienilor, printre care un copil, care este în stare gravă.

Armata israeliană a declarat vineri că peste 1.000 de oameni s-au adunat joi seară la graniţa dintre Israel şi enclava palestiniană pentru a demonstra violent, protestatarii aruncând explozibili şi anvelope incendiate.

Soldaţii israelieni au folosit muniţie de război pentru a ţine sub control manifestanţii, potrivit Al Jazeera.

În ultimele zile în zonă au loc proteste violente, organizate de mişcarea palestiniană Hamas, cerând ridicarea blocadei şi ”dreptul la întoarcere” pe pământul lor al palestinienilor împinşi la exil la înfiinţarea Israelului.

În mai, în urma unor manifestaţii ale palestinienilor la Ierusalim, Hamas a lansat din Fâşia Gaza un baraj de rachete către Israel, și astfel a început un război de 11 zile între mişcarea islamistă palestiniană şi israelieni, în care au fost uciși 256 de palestinieni și 13 israelieni.

Încetarea focului dintre cele două mișcări, are la bază o propunere a Egiptului, care a promis că militanţii din Fâşia Gaza vor înceta să mai lanseze rachete dacă Israelul va recurge la o încetare a focului.

Cu toate acestea, chiar și după armistițiu, schimburi de tiruri şi violenţe sporadice continuă.

Grupurile palestiniene afirmă că Israelul trebuie să îşi respecte promisiunile şi, în ultimele două săptămâni, militanţii au lansat rachete şi baloane incendiare în Israel, provocând incendii de vegetaţie şi determinând atacuri din partea Israelului.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close