Antena 3 CNN Externe Panică şi haos în centrul New Yorkului

Panică şi haos în centrul New Yorkului

Panică şi haos în centrul New Yorkului
19 Iul 2007   •   08:04

O explozie accidentală a provocat, miercuri noapte, panică şi haos la New York. O conductă de abur din subteran a explodat, în dreptul staţiei de metrou Grand Central, din Manhattan. Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte câteva zeci rănite şi transportate cu arsuri la spital. Traficul a fost deviat şi zeci de echipaje de pompieri şi de poliţie au fost mobilizate la faţa locului.

Zona a fost restricţionată traficului pietonal, iar clădirile din apropiere au fost evacuate. Deflagraţia, produsă la o oră de vârf, în inima cartierului Manhattan, a semănat panică în rândul populaţiei, care a retrăit, pentru minute bune, coşmarul atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Autorităţile au anunţat că o persoană a decedat din cauza unei insuficienţe cardiace, după ce a fost transportată la spital. Cel puţin 24 de oameni au suferit răni, câţiva grave şi sunt ţinuţi sub observaţie, potrivit unui anunţ făcut de primarul metropolei americane, Michael Bloomberg.

Oficialul a exclus ferm ipoteza conform căreia ar fi vorba de o explozie de origine teroristă sau criminală. "Este vorba de o defecţiune în infrastructură", a adăugat Bloomberg. Zona în care s-a produs explozia este una dintre cele mai aglomerate din New York.

În urma deflagraţiei, un imens crater s-a format la suprafaţă, în care au fost prinse două vehicule, iar un jet de apă fierbinte a acoperit în câteva minute zona afectată. Televiziunile americane au difuzat imagini şocante, în care se putea vedea un nor alb imens, care a acoperit în câteva clipe locul exploziei. Sute de oameni cuprinşi de panică au început să alerge, de teama că sunt martorii unui atac terorist.

Autorităţile au precizat că sistemul de canalizare a fost amplasat în 1924. Din cauze nedeterminate deocamdată, un jet de apă rece a penetrat conducta, provocând explozia.

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close