Antena 3 CNN Externe Primele imagini cu Papa emerit Benedict după moartea sa | Corpul neînsuflețit, așezat între Crucea lui Iisus și bradul de Crăciun

Primele imagini cu Papa emerit Benedict după moartea sa | Corpul neînsuflețit, așezat între Crucea lui Iisus și bradul de Crăciun

Imagini cu trupul neînsuflețit al Papei emerit Benedict au fost distribuite, duminică, de Dioceza din Roma.

Primele imagini cu Papa emerit Benedict după moartea sa | Corpul neînsuflețit, așezat între Crucea lui Iisus și bradul de Crăciun
Sursa foto: Facebook / Diocesi di Roma
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Ian 2023   •   15:29

Două fotografii în care apare corpul fostului Suveran Pontif au fost postate pe contul oficial de Facebook al organizației menționate.

În imagini, Benedict, în veșminte roșii specifice doliului papal, cu o mitră albă și un rozariu în mâini, este așezat cu capul spre un perete decorat cu un crucifix.

În stânga imaginii și a catafalcului se observă un brad de Crăciun.

În dreapta, poate fi remarcată scena nașterii Domnului.

Catafalcul este amplasat în centrul unei mici capele private a mănăstirii în care Benedict a locuit după ce și-a anunțat demisia, în 2013.

Potrivit presei internaționale, cardinalii s-au rugat lângă trupul fostului papă.

"Îl încredințăm astăzi Maicii Preasfinte pe iubitul papă emerit Benedict al XVI-lea ca să-l însoțească în trecerea sa din această lume la Dumnezeu", a spus Papa Francisc la Sfânta Liturghie celebrată duminică la Vatican.

Trupul neînsuflețit al Papei emerit Benedict al XVI-lea va fi depus, luni, în Bazilica San Pietro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Benedict, pe numele laic Joseph Ratzinger, a încetat din viață sâmbătă dimineață, la 95 de ani, într-o capelă de la Vatican.

Într-un testament spiritual publicat după moartea sa, Benedict - primul Papă care a demisionat în ultimii aproape 600 de ani - își cere iertare de la cei față de care a greșit, notează CNN.

Nu există sugestii care să arate că iertarea pe care o cere Benedict ar avea legătură cu faptul că i s-a imputat felul în care a gestionat acuzațiile privind abuzurile sexuale la adresa preoților catolici, adaugă sursa citată.

? Due immagini del Papa Emerito #BenedettoXVI che riposa nella cappella del Monastero Mater Ecclesiae. Copyright: Vatican Media

Publicată de Diocesi di Roma pe Duminică, 1 ianuarie 2023

×
Subiecte în articol: Benedict
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close