Antena 3 CNN Externe Parisul INTERZICE filmarea scenelor de acţiune pe străzile oraşului. "Actorii-poliţişti pot fi confundaţi cu teroriştii"

Parisul INTERZICE filmarea scenelor de acţiune pe străzile oraşului. "Actorii-poliţişti pot fi confundaţi cu teroriştii"

Parisul INTERZICE filmarea scenelor de acţiune pe străzile oraşului. "Actorii-poliţişti pot fi confundaţi cu teroriştii"
06 Feb 2015   •   15:02

Autorităţile pariziene au restricţionat turnarea unor scene cinematografice de acţiune în capitala Franţei pentru a nu crea confuzie sau panică pe fondul ultimelor atentate teroriste.

Filmarea unor scene, care implică poliţişti, militari sau agenţi de securitate, dar şi a celor care implică urmăriri de maşini prin oraş, au fost temporar interzise, ţinând cont de noile măsuri antiteroriste.
Poliţiştii şi soldaţii sunt dispuşi în puncte strategice şi sensibile, cum ar fi sinagogile, centrele comerciale şi birourile mai multor instituţii media.

De asemenea, sub noile regelmentări, nu se mai permite filmarea în afara lăcaşelor de cult religioase sau a şcolilor publice.

"Este o problemă destul de delicată în ceea ce priveşte scenele de acţiune stradale. Actorii, costumaţi în poliţişti, pot fi foarte uşor confundaţi cu terorişti. Este o perioadă sensibilă şi trebuie să păstrăm lucrurile cât mai clare şi sub control", spune pentru AP, Sylvie Barnaud, şefa biroului poliţienesc care acordă permisele de filmare a producţiilor cinematografice în Paris.
Ea menţionează că nu ştie pentru cât timp va fi impusă această măsură restrictivă.

Din această cauză, filmarea unor pelicule a fost deja suspendată. Spre exemplu, filmarea de la "Flics Tout Simplement" ("Poliţişti simpli") presupunea o scenă în care un poliţist era postat în faţa unei şcoli, dar în conformitate cu noile restricţii, vor trebui luate în vedere alte opţiuni.

×
Subiecte în articol: paris filme atentate teroriste
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close