Antena 3 Externe Parlamentul European va discuta luni decretul-lege italian privind expulzările

Parlamentul European va discuta luni decretul-lege italian privind expulzările

10 Noi 2007   •   12:06
Parlamentul European va discuta luni decretul-lege italian privind expulzările

România va sesiza Bruxellesul în legătură cu decretul adoptat de executivul de la Roma privind expulzările imigranţilor comunitari care reprezintă un pericol pentru siguranţa publică. Textul sesizării a fost deja finalizat şi va fi trimis în cel mai scurt timp forurilor europene. Legistlativul de la Strasbourg, la rândul său, va discuta, luni despre acelaşi decret al cabinetului italian.

Parlamentarii europeni sunt îngrijoraţi în privinţa a două puncte cuprinse în decret. Prima chestiune vizează posibilitatea unor expulzări în masă şi nu individuale. A doua se referă la imposibilitatea persoanelor expulzate de a contesta decizia guvernului Italian. Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că România ar putea sesiza Comisia Europeană dacă se descoperă neconcordanţe faţă de legislaţia europeană.

Italia a adoptat de urgenţă, săptămâna trecută, un decret-lege care simplifică procedurile de expulzare a străinilor consideraţi periculoşi pentru siguranţa publică.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close