Antena 3 CNN Externe Partidul naţionalist radical Jobbik vrea reintroducerea pedepsei cu moartea în Ungaria

Partidul naţionalist radical Jobbik vrea reintroducerea pedepsei cu moartea în Ungaria

Partidul naţionalist radical Jobbik vrea reintroducerea pedepsei cu moartea în Ungaria
Sursa foto: Foto: richardalamia.com
21 Mar 2012   •   09:04

Partidul naţionalist radical Jobbik a cerut Guvernului să reintroducă pedeapsa capitală în Ungaria, conform unor reprezentanţi ai acestui partid, informează Mediafax.
   
Gabor Staudt a declarat că Ungaria se confruntă cu o creştere puternică a criminalităţii, faţă de care societatea şi statul sunt fără apărare.
   
Zsolt Nemeth, a menţionat că în urmă cu o săptămână, un braconier a împuşcat un vânător şi l-a ucis pe cel care îl însoţea tăindu-i gâtul.
   
Staudt a adăugat că legea privind abaterile repetate de trei a partidului Fidesz introdusă în 2011 nu reprezintă o soluţie, deoarece nici măcar o condamnare la închisoare pe viaţă nu reprezintă un factor de descurajare suficient de puternic.
   
El a declarat că pedeapsa cu moartea ar trebui impusă în cazul unor omucidere deosebit de brutale, care ar justifica faptul că autorul "nici măcar nu ar trebui să fie ţinut închisoare".
   
Proiectul noului Cod Penal din Ungaria, care va fi dezbătut şi supus aprobării în această primăvară, încearcă să păstreze legea celor "trei abateri", prin care se dublează sentinţa de închisoare în cazul unor persoane condamnate anterior de cel puţin trei ori pentru infracţiuni grave. Codul prevede pedepse mai stricte pentru atacurile asupra funcţionarilor şi autorilor unor infracţiuni violente.
   
În Ungaria, pedeapsa cu moartea a fost abolită în 1990. În 2007, oraşul Budapesta a semnat o iniţiativă a Romei pentru interzicerea la nivel mondial a pedepsei capitale.


×
Subiecte în articol: jobbik Cod Penal
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close