Antena 3 CNN Externe Patru medicinişti români sunt blocaţi de autorităţi în Cairo

Patru medicinişti români sunt blocaţi de autorităţi în Cairo

Patru medicinişti români sunt blocaţi de autorităţi în Cairo
22 Aug 2007   •   16:05
UPDATE: Purtătorul de cuvânt al companiei Tarom, Mădălin Tudor, a declarat că studenţii vor fi îmbarcaţi într-o cursă care va ajunge vineri dimineaţa la Bucureşti.
Patru studenţi ai Facultăţii de Medicină din Bucureşti ?Carol Davila? sunt blocaţi în Cairo, deşi au bilete de întoarcere în Bucureşti. Reţinerea lor este motivată de ?nerecunoaşterea tichetelor de călătorie electronice?. Ioana Năstase, Veronica şi Carmen Dobre, precum şi Bogdan Prisecaru, ar fi trebuit să se îmbarce în cursa Tarom de miercuri, ora 3.00. Poliţiştii de la fronitera egipteană solicită ?ticket paper?, adică ?bilete de călătorie de hârtie?.

Se pare că unul dintre poliţişti nu putea citi literele latine de pe lista de pasageri. În cele din urmă, în momentul în care controlul actelor s-a încheiat, li s-a spus că vor trebui să plătească câte 50 de euro penalizare şi vor fi programaţi la o altă cursă.

Rudele şi prietenii studenţilor au încercat să contacteze oficiali ai Ambasadei României în Cairo, însă demersul a rămas fără rezultat. Numerele de telefon ale Ambasadei României în Egipt, postate pe site-ul Ministerului Afacerilor de Externe, nu pot fi apelate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close