Antena 3 CNN Externe Peste 1.595 de morţi în Bangladesh, în urma unui ciclon

Peste 1.595 de morţi în Bangladesh, în urma unui ciclon

Peste 1.595 de morţi în Bangladesh, în urma unui ciclon
16 Noi 2007   •   08:58

Peste o mie cinci sute de oameni au murit în Bangladesh, ucişi de un ciclon devastator. În doar 24 de ore, vijelia a răvăşit localităţile din zona de coastă. Şapte sute de mii de localnici au fost evacuaţi. Rafalele de vânt, de peste 240 de kilometri pe oră au distrus mii de case, iar ploile torenţiale au provocat inundaţii puternice. Uraganele sunt frecvente în Asia de Sud şi mai ales în Bangladesh, dar ciclonul de joi noaptea, denumit Sidr, este considerat unul din cele mai puternice din istoria regiunii.

Rafalele de vânt au atins 240 de kilometri pe oră şi au măturat tot ce au întâlnit în cale. Valuri uriaşe s-au abătut asupra litoralului, unde milioane de oameni, între cei mai săraci din ţară, trăiesc în colibe din tablă sau tulpini de bambus. Autorităţile se aşteptau la pagube ?enorme?, deoarece forţa ciclonului era comparabilă cu o furtună ucigaşă din 1991, care a făcut peste 130.000 de victime. De această dată, guvernul s-a străduit să prevină repetarea catastrofei.

650.000 de oameni au fost mutaţi în adăposturi sigure. În total, trei milioane de persoane urmau să fie evacuate. Echipele medicale sunt mobilizate, armata este în stare de alertă şi în depozite au fost stocate rezerve de hrană. Ciclonul Sidr nu a cruţat nici estul Indiei, unde a smuls acoperişuri şi a spulberat locuinţele mai fragile. Şi în această regiune au fost evacuate 100.000 de persoane.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close