Antena 3 CNN Externe Peste 160.000 de rromi est-europeni au invadat Roma (VIDEO)

Peste 160.000 de rromi est-europeni au invadat Roma (VIDEO)

Peste 160.000 de rromi est-europeni au invadat Roma <font color=red>(VIDEO)</font>
28 Iul 2007   •   19:17

Capitala Italiei e înconjurată de campusuri, improvizate de rromii, originari din România, şi ţările balcanice. În pădurile de lângă Roma, sau chiar în parcurile oraşului, ei şi-au instalat corturi, şi trăiesc în condiţii mizere. Italienii spun că numărul imigranţilor rromi, care sunt în capitală, e de câteva zeci de mii.

Pe malul Tibrului, printre tufişuri, rromii şi-au construit adăposturi, departe de ochii lumii. Sunt originari din Serbia, Croaţia, Bosnia, dar cei mai mulţi sunt români, care au venit să muncească la negru în Italia. Unii şi-au instalat corturi, alţii şi-au ridicat barăci din cartoanele găsite în gunoaiele de la marginea Romei. Nu au apă potabilă şi nici curent electric şi dorm pe saltele, uneori, sub cerul liber.

Mulţi rromi au venit în Italia cu toată familia. Noaptea stau în campusuri, iar ziua pot fi văzuţi pe străzile Romei încercând să-şi câştige existenţa. Fac bani din spălatul parbrizelor, dar mai ales din cerşit. Iar italienii sunt tot mai deranjaţi de prezenţa lor. Ei spun că rromii le crează probleme şi că au beneficii de care nu se bucură şi italienii. Italienii spun că, o dată cu venirea valului de imigranţi rromi, infracţionalitatea a crescut alarmant în oraş. Potrivit estimărilor făcute de autorităţile locale, peste 160.000 de rromi est europeni, majoritatea din România trăiesc în Italia.

Vezi în ce condiţii locuiesc rromii 

Observator

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close