Antena 3 Externe Peste două milioane de ruşi sunt alcoolici

Peste două milioane de ruşi sunt alcoolici

25 Aug 2007   •   16:06
Peste două milioane de ruşi sunt alcoolici

Minsterul rus al Sănătăţii a cules datele, care sunt prezentate într-o statistică. Votca rămâne băutura preferată. Neoficial, consumul ajunge la 19 litri pe cap de locuitor, anual. De câteva ori mai mult decât media europeană. Unii ruşii încep să consume alcool încă din adolescenţă. Unul dintre cei care frecventează un centru al Alcoolicilor Anonimi, acum în vârstă de 35 de ani, mărturiseşte că i-a fost foarte greu să se abţină de la băutură.

Organizaţia Alcoolicilor Anonimi a apărut în urmă cu 20 de ani. Acum are peste 300 de grupuri în 120 de oraşe din Rusia. Cu toate acestea lupta cu alcoolul în patria vodcii este extrem de grea. Consumul de alcool pe cap de locuitor în Rusia depăşeşte... 10 litri de vodcă. Nici liderii ruşi nu au fost departe de patima paharului începând cu Ţarul Nicolae al II-lea şi preşedintele Boris Elţîn, care au fost filmaţi ?savurându-şi? celebra vodcă.


Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close