Antena 3 CNN Externe Plaja din Grecia care rămâne închisă și vara aceasta. Locul este iubit de mulți români

Plaja din Grecia care rămâne închisă și vara aceasta. Locul este iubit de mulți români

Plajele din Grecia atrag turiști din toate colțurile lumii, însă una dintre ele rămâne închisă și vara aceasta. Locul se găsește pe una dintre insulele celebre din Grecia, fiind în același timp o destinație apreciată de mulți turiști români.

Plaja din Grecia care rămâne închisă și vara aceasta. Locul este iubit de mulți români
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2024   •   14:40

O plajă populară din Grecia va rămâne închisă și în acest an. Locul era vizitat de mulți turiști români, care îl frecventau aproape vară de vară.

Plaja emblematică Shipwreck, cunoscută și drept Navagio, din Zakynthos, Grecia, va rămâne închisă turiștilor și vara aceasta de teama alunecărilor de teren, a anunțat guvernul grec.

Plaja Navagio este o destinație turistică foarte populară de altfel, mai ales pentru renumita sa epavă. O echipă a Organizației de Planificare și Protecție Antiseismică a făcut recent un control la fața locului, sesizând că nu sunt îndeplinite criteriile de siguranță, astfel că s-a decis restricționarea accesului turiștilor și în sezonul festival din 2024, relatează Greek Reporter, publicaţie citată de ziare.com.

Specialiștii au transmis că există un risc semnificativ de alunecări de teren din cauza eroziunii stâncilor din jur. Există de asemenea îngrijorări și cu privire la epavă, care s-a deteriorat. Nava Panagiotis se află pe plajă din octombrie 1980, când a naufragiat. În prezent este pe jumătate îngropată în nisip.

Accesul pe plaja Navagio a fost interzis din septembrie 2022, când bucăți masive din stâncile mari ce o împrejmuiesc au căzut în golf după un cu tremur cu magnitudinea de 5,4. În 2018, șapte persoane au fost rănite într-o alunecare de teren pe aceeași plajă. La acea vreme, autoritățile elene au închis plaja până în aprilie 2019.

Kalimera,teraz przed chwilą było trzęsienie ziemi około 5.5 w skali Richtera???urwał się kawałek skały wapiennej??pozdrawiam i życzę miłego dnia ???

Publicată de Bożena Bielesz pe Joi, 8 septembrie 2022

×
Subiecte în articol: plaja Grecia inchisa
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close