Antena 3 CNN Externe Planul Germaniei care schimbă TOTAL harta Uniunii Europene. Ce este dispusă să facă Merkel

Planul Germaniei care schimbă TOTAL harta Uniunii Europene. Ce este dispusă să facă Merkel

Planul Germaniei care schimbă TOTAL harta Uniunii Europene. Ce este dispusă să facă Merkel
de O.P.    |    09 Iun 2014   •   10:56

Rusia este conştientă de puterea pe care o are în Europa. Gazele naturale de care depind cele mai puternice ţări de pe continent îi oferă avantajul de a lua decizii total nepopulare.

Însă Germania nu stă cu mâinile în sân. După numeroasele avertizări, după multele discuţii pe care liderii celor două ţări le-au avut, Angela Merkel este dispusă să facă un compromis şi să sporească "forţa" Uniunii Europene.

Cancelarul german Angela Merkkel a apreciat ca ţările din Balcanii de Vest au o "perspectivă clară de aderare la UE", chiar dacă "drumul va fi lung".

"Susţinem aderarea. Pur şi simplu credem că nu avem nimic de câştigat dacă criteriile nu sunt respectate. Şi există criterii foarte clare pentru etapele de apropiere de UE", a spus Merkel, care urmează să îl primească miercuri, la Berlin, pe premierul sârb Aleksandar Vucici.
 

"Criterii clare, respectarea tratatelor (...), iar perspectiva pentru Blacanii de Vest este clara", a enumerat ea.
 

Guvernul german a invitat, la sfarsitul lui august, toate tarile din Blacani la o Conferinta la Berlin, a amintit ea, adaugand ca Germania "se va angaja puternic pentru aceasta regiune".
 

Astfel, harta Uniunii Europene se va schimba total dacă în viitorul apropiat ar urma să fie acceptate în UE şi ţări precum Macedonia, Muntenegru, Serbia, Albania, Bosnia-Herţegovina şi Kosovo.

×
Subiecte în articol: Balcani Angela Merkel Rusia
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close