Antena 3 CNN Externe Germania este sub ape. Ploile torențiale fac ravagii. 19 morți și zeci de dispăruți

Germania este sub ape. Ploile torențiale fac ravagii. 19 morți și zeci de dispăruți

Case părbuşite, oameni dispăruţi, maşini sub ape, copaci doborâţi şi persoane izolate în Germania, după ce furtuni violente au lovit, noaptea trecută, Renania de Nord-Westfalia și Renania-Palatinat.

Germania este sub ape. Ploile torențiale fac ravagii. 19 morți și zeci de dispăruți
Sursa foto: Facebook/Ziarul Românesc Germania
de Alexandra Ionescu    |    15 Iul 2021   •   10:19

Ploile neîntrerupte din ultimele 24 de ore au provocat haos în vestul Germaniei. Au căzut pe alocuri 80 de litri de apă pe metru pătrat, iar canalizările nu au mai făcut față.

A început cu o avertizare de furtună, care prognoza ploi continue. Pe la miezul nopții, mesajul meteorologilor anunţa că mai multe baraje din Renania s-au rupt.

Rezidenții din Rhein-Sieg-Kreis, un district aflat în landul Renania de Nord-Westfalia, şi erau avertizaţi "să părăsească IMEDIAT zona".

Furtunile au lovit Renania de Nord-Westfalia și Renania-Palatinat, în sud-vestul Germaniei. Patru persoane au murit în cartierul Ahrweiler, după inundații severe.

Circumstanțele exacte sunt încă neclare, victimele fiind găsite în mai multe locuri.

De asemenea, aproximativ 60 de persoane au dispărut şi alte 25 de case au fost expuse riscului de prăbuşire în districtul Schuld bei Adenau, în regiunea deluroasă Eiffel, potrivit Reuters.

„În prezent avem un număr inexact de persoane pe acoperişuri care trebuie salvate", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Koblenz. „Există multe locuri în care au fost dislocate echipele de pompieri şi de salvare. Nu avem încă o imagine foarte precisă, deoarece măsurile de salvare continuă", a adăugat acesta.

Lucrurile nu se anunță mai bune nici pentru perioada următoare. Meteorologii au avertizat că va continua să plouă torențial, iar în unele zone vor cădea chiar și 200 de litri de apă pe metru pătrat.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close