Antena 3 CNN Externe Politicienii italieni se acuză reciproc în cazul imigranţilor

Politicienii italieni se acuză reciproc în cazul imigranţilor

Politicienii italieni se acuză reciproc în cazul imigranţilor
07 Noi 2007   •   08:19

Imigranţii români din Italia reprezintă în continuare o problemă pentru autorităţile italiene. Postul de televiziune italian Rai Tre a dezbătut aproape trei ore criza socială din Italia provocată de asasinarea Giovannei Reggiani. De această dată discuţiile s-au axat mai mult pe responsabilitatea politică pentru cele întâmplate. Emisiunea a debutat cu un reportaj realizat în primele zile de după uciderea Giovannei Reggiani.  

Criza imigranţilor clandestini cu precădere români din Italia a dat naştere în peninsulă la o nouă dispută politică între putere şi opoziţie. Autorităţile spun că până acum nu puteau fi luate măsuri concrete dar că , de acum încolo, situaţia se va redresa. Opoziţia consideră, însă, că intervenţia a venit prea târziu.

"Am mutat 15.000 de oameni, am demolat sute de barăci dar nu puteam să facem altceva decât să îi luăm şi să îi mutăm. Acum cu decretul se vor putea face o parte din lucruri", a spus primarul Romei Walter Veltroni.

Pier Ferdinando Casini, liderul Uniunii Creştin-Democrate este de părere că problemele cu care se confruntă acum Italia sunt mult mai vechi şi soluţiile puteau fi căutate din timp.

După ce zile la rând oamenii politici italieni au ţinut discursuri vehemente şi ziarele din Italia au atacat fără încetare imigranţii români, în ultimele zile atât în rândul politicienilor cât şi la nivelul mass-media s-a putut observa o revenire la normal. Antena 3

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close