Antena 3 CNN Externe Portughezii nu au dovezi clare că părinţii Madeleinei ar fi vinovaţi

Portughezii nu au dovezi clare că părinţii Madeleinei ar fi vinovaţi

Portughezii nu au dovezi clare că părinţii Madeleinei ar fi vinovaţi
22 Sep 2007   •   12:49

Ancheta în cazul dispariţiei micuţei Madeleine McCann s-a întors se pare la punctul zero. Poliţia portugheză nu deţine indicii clare că părinţii fetiţei de 4 ani, declaraţi oficial suspecţi în acest caz, ar fi vinovaţi. Între timp, tatăl lui Maddie a lansat o nouă ipoteză: el crede că răpitorul fiicei sale s-ar fi aflat în casă chiar în timp ce el intra în camera copiilor pentru a verifica dacă totul este în regulă. Gerry McCann spune că în acel moment, Maddie dormea liniştită - o oră mai târziu, mama fetiţei dădea alarma.

Kate şi Gerry McCann sunt suspectaţi că şi-au ucis involuntar fiica apoi i-au ascuns cadavrul. Madeleine, în vârstă de 4 ani, a fost dată dispărută în Portugalia, în luna mai. Într-o nouă tentativă de a-şi demonstra nevinovăţia, părinţii sunt dispuşi să efectueze un test poligraf. Surse apropiata cuplului au declarat că cei doi părinţi vor să colaboreze cu poliţia portugheză însă până acum nu au primit nicio cerere de la anchetatori.

Informaţiile survin în contextul în care procurorul portughez care se ocupă de caz a precizat, miercuri, că nu mai este necesar ca părinţii să fie supuşi unor noi interogatorii. Cei doi au fost declaraţi oficial suspecţi în acest caz în urmă cu două săptămâni. Anchetatorii au descoperit urme de ADN în maşina închiriată de părinţi după dispariţia copilului. Poliţia a suspectat cuplul britanic că a folosit maşina pentru a se debarasa de cadavrul fetiţei. Legiştii au stabilit că urmele de ADN ar putea proveni de la un alt membru al familiei.

Antena 3

foto: SkyNews

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close