Antena 3 CNN Externe Povestea „îngerului blond” descoperit într-o tabără de romi. Cum a rămas Maria în Grecia

Povestea „îngerului blond” descoperit într-o tabără de romi. Cum a rămas Maria în Grecia

Povestea „îngerului blond” descoperit într-o tabără de romi. Cum a rămas Maria în Grecia
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Oct 2013   •   11:53
Testele ADN au arătat, la finalul săptămânii trecute, că părinţii fetiţei blonde descoperită într-o tabără de romi din Grecia sunt Saşa şi Atanas Rusev, un cuplu de romi din Bulgaria. Cei doi au acordat recent primul lor interviu pentru o televiziune din Bulgaria. În cadrul interviului, părinţii Mariei au povestit cum a ajuns fetiţa în Grecia şi cum a rămas în tabără de romi de acolo.

Mama fetei susţine că nu a primit niciun ban în schimbul copilului şi că fetiţa trebuia să rămână temporar în Grecia.

Saşa Rusev a declarat că a plecat împreună cu soţul ei în Grecia, în 2009, pentru a munci, lăsându-şi fiica de 20 de ani să aibă grijă de familie.

Femeia spune că nu ştia că era însărcinată cu micuţa Maria în momentul în care a plecat în Grecia. Fetiţa s-a născut într-un spital din oraşul grecesc Lamia.



„Doctorii din spital nu mi-au dat niciun act. Dacă aveam documentele necesare, aş fi putut să o iau cu mine înapoi în Bulgaria” a explicat Saşa Rusev, potrivit CNN. 

La şapte luni de la naşterea fetiţei, cei doi părinţi au încredinţat copilul unei femei rome, care le-a promis că o să aibă grijă de el până în momentul în care ei vor fi capabili să aducă fetiţa în Bulgaria.

„Mi-a dat numărul ei de telefon, dar când ne-am întors în Bulgaria şi am încercat să sunăm pe numărul acela, nimeni nu a răspuns” a declarat mama fetiţei.

Atât părinţii naturali ai Mariei, cât şi cuplul de romi din Grecia în grija cărora a fost găsită fetiţa sunt cercetaţi de poliţie.

Foto: Patru dintre fraţii naturali ai Mariei

 


 

×
Subiecte în articol: maria
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close