Antena 3 CNN Externe Pregătiri de război. Turcia a lansat rachete în nordul Irakului

Pregătiri de război. Turcia a lansat rachete în nordul Irakului

Pregătiri de război. Turcia a lansat rachete în nordul Irakului
23 Oct 2007   •   15:56

Armata turcă a lansat deja mai multe rachete în nordul Irak-ului, deşi la nivel diplomatic nu s-a decis încă începerea ofensivei împotriva rebelilor kurzi. Şeful guvernului de la Ankara nu exclude posibilitatea unor incursiuni militare comune Turcia-Statele Unite. În ultima perioadă, atacurile de la graniţa turco-irakiană sunt tot mai dese. Cei care locuiesc în nordul Irak-ului spun că Turcia a dat deja tonul incursiunilor militare.

Statele Unite încearcã sã amâne un eventual atac. În plus, reprezentanţii Partidului Muncitoresc din Kurdiastan ar putea negocia un acord de încetarea a focului, dacă Ankara va înceta operaţiunile militare împotriva combatanţilor kurzi.

Cu toate acestea, analiştii vehiculează ipoteza unei ofensive comune Turcia - Statele Unite, împotriva separatiştilor kurzi din nordul Irak-ului. Atacul este iminent, mai ales după ce 17 soldaţi turci au fost ucişi la sfârşitul săptămânii trecute într-o ambuscadă la graniţa turco-irakiană.

Parlamentul turc a autorizat o moţiune ce permite armatei să organizeze incursiuni în nordul Irakului, împotriva separatiştilor.

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close