Antena 3 CNN Externe Premierul polonez prezintă noi detalii despre racheta care a ucis doi oameni | Kievul confirmă că a încercat să doboare o rachetă rusească în zonă

Premierul polonez prezintă noi detalii despre racheta care a ucis doi oameni | Kievul confirmă că a încercat să doboare o rachetă rusească în zonă

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a arătat, miercuri, că explozia de marţi, din apropierea frontierei cu Ucraina, s-a produs în urma unei tentative a armatei ucrainene de a respinge un atac al Rusiei.

Premierul polonez prezintă noi detalii despre racheta care a ucis doi oameni | Kievul confirmă că a încercat să doboare o rachetă rusească în zonă
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2022   •   17:57

"Materialele colectate de serviciile noastre şi furnizate de aliații noștri indică, cel mai probabil, că explozia din Przewodow, în estul Poloniei, a fost cauzată de doborârea şi distrugerea unei rachete ruse.

Forțele ucrainene, care contracarau un atac masiv al Rusiei, au lansat interceptoare pentru doborârea unor rachete ruse.

Există multe indicii că una dintre aceste rachete a căzut pe teritoriul Poloniei fără intenția vreuneia dintre părți", a afirmat Morawiecki, citat de CNN.

Ucraina a comunicat Statelor Unite că a încercat să doboare o rachetă rusească în zona incidentului de marți

Un oficial american a declarat, sub protecția anonimatului, că armata ucraineană a transmis Statelor Unite şi altor națiuni aliate că a încercat să intercepteze o rachetă rusă în intervalul şi în apropierea zonei din sud-estul Poloniei unde s-a produs incidentul.

Deocamdată, nu s-a stabilit cu certitudine dacă vreuna dintre rachetele lansate de sistemele anti-balistice ucrainene a căzut în Polonia.

Însă armata ucraineană a transmis aceste informații pentru a ajuta autoritățile militare americane care evaluează incidentul în urma căruia doi oameni au murit.

Solicitat să comenteze informațiile, un purtător de cuvânt al Pentagonului a făcut trimitere la afirmațiile președintelui Joe Biden.

"Este improbabil, din punctul de vedere al traiectoriei, ca racheta să fi fost lansată din Rusia. Dar vom vedea", a declarat președintele SUA la scurt timp după incident.

La rândul său, Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a confirmat, miercuri, că analiza preliminară a Alianței arată că explozia din Polonia a fost cauzată de căderea unei rachete a apărării antiaeriene din Ucraina.

Foto: indicatorul localității Przewodow din Polonia, unde o rachetă a ucis, marți, doi oameni

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close