Antena 3 CNN Externe Premieră în China. Portul Shanghai, punct de plecare pentru o croazieră a homosexualilor (VIDEO)

Premieră în China. Portul Shanghai, punct de plecare pentru o croazieră a homosexualilor (VIDEO)

Premieră în China. Portul Shanghai, punct de plecare pentru o croazieră a homosexualilor (VIDEO)
Sursa foto: vapor
21 Mar 2010   •   10:01

Premieră în industria turistică din China. Pentru prima dată, portul Shanghai a fost punctul de plecare al unei croaziere rezervate în exclusivitate homosexualilor. E drept că pasagerii nu erau chinezi, ci americani. Dar evenimentul dovedeşte că autorităţile chineze încep să-şi schimbe atitudinea faţă de homosexuali.

La Shanghai, în aşteptarea Expoziţiei Universale din acest an, navele de croazieră occidentale au devenit o prezenţă obişnuită. Un pachebot de lux cu 400 de locuri, cum este "Azamara", nu atrage în mod deosebit atenţia. Şi totuşi, nava a luat la bord pasageri mai deosebiţi. Fie că s-au înscris singuri sau în perechi, cu toţii sunt bărbaţi şi homosexuali.

Asemenea croaziere au loc de câţiva ani, dar aceasta a fost prima care a luat startul din China. Iar turiştii n-au avut deloc impresia că ar fi dispreţuiţi sau priviţi ca nişte ciudăţenii.

Până în 2001, homosexualitatea era considerată, oficial, o "boală mintală" în China. Chiar şi acum se întâmplă ca activiştii minorităţilor sexuale să fie hărţuiţi de poliţie, iar festivalurile lor - interzise. Dar primirea făcută turiştilor "deosebiţi" de pe navă arată că se schimbă conceptiile. Organizatorii speră că, în curând, îşi vor găsi clienţi chiar în China, care, cu populaţia sa uriaşă, trebuie să aibă şi foarte mulţi homosexuali.



Antena 3

×
Subiecte în articol: gay croaziera barbati shanghai
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close