Antena 3 CNN Externe Premierul britanic primeşte rapoarte periodice privind cazul Madeleine

Premierul britanic primeşte rapoarte periodice privind cazul Madeleine

Premierul britanic primeşte rapoarte periodice privind cazul Madeleine
23 Oct 2007   •   11:46

Primul ministru britanic, Gordon Brown, prezent la Lisabona cu ocazia recentului summit UE, s-a întâlnit cu omologul său portughez, Jose Socrates, pentru a discuta cazul Madeleine. Brown a dorit să se asigure de buna cooperare dintre poliţia britanică şi cea portugheză. Premierul britanic a primit rapoarte în mod regulat privind cazul fetiţei răpite în Portugalia şi a mai purtat discuţii cu omologul său portughez. Gordon Brown a avut cu ceva vreme în urmă contact direct şi cu părinţii Madeleinei. Deşi au vorbit de câteva ori la telefon, Brown a întrerupt comunicarea cu Kate şi Gerry după ce aceştia au fost numiţi suspecţi oficiali în septembrie.

Într-o emisiune de divertisment TV, transimisă pe canalul britanic Channel 4 pe 14 octombrie, premierul Brown a fost atacat, comedianţii susţinând că acesta urmăreşte să câştige capital politic prin implicarea sa în cazul Madeleine.

Mai mulţi telespectatori au trimis plângeri faţă de glumele comedianţilor, care l-au înfăţişat pe Gordon Brown găsind fetiţa în pragul alegerilor generale, pentru a obţine mai multe voturi.
Reprezentanţii canalului TV au subliniat că satira lor nu era adresată familiei McCann, ci doar atrăgea atenţia asupra comportamentului politicienilor, care sunt în stare de orice pentru a obţine un vot în plus.

Poliţia portugheză anunţase că are de gând să interogheze din nou prietenii familiei McCann, cei cu care cei doi soţi au cinat în seara în care Madeleine a dispărut. Gerry McCann s-a declarat mulţumit de mersul anchetei poliţiei portugheze şi de faptul că noul şef al investigaţiei, Paulo Rebelo, a adus un suflu nou şi benefic anchetei.

Kate şi Gerry McCann speră ca poliţia să investigheze noi piste şi să îi scoată cât mai curând de pe lista suspecţilor. În acelaşi timp, există în continuare speranţa că Madeleine va fi găsită vie şi nevătămată, iar familia păstrează aparenţele unei vieţi normale pentru a-şi proteja ceilalţi doi copii, gemenii Sean şi Amelie.

Ambii părinţi rămân sunt în continuare suspecţi, ca şi expatul Robert Murat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close