Antena 3 Externe Premierul libian acuză un partid politic de răpirea sa

Premierul libian acuză un partid politic de răpirea sa

de M.T.    |    11 Oct 2013   •   09:03
Premierul libian acuză un partid politic de răpirea sa

Premierul libian, Ali Zeidan, a acuzat că răpirea sa a fost organizată de „o grupare politică”, într-un interviu acordat postului de televiziune France 24, citat de Agerpres.

Zeidan a evitat însă să ofere numele partidului vizat de acuzaţiile sale.

„Este un partid politic care vrea să răstoarne guvernul prin orice mijloace. Am vorbit cu cei care m-au luat ostatic şi am înţeles motivele care au stat la baza răpirii mele. Ei vor să răstoarne guvernul cu forţa, democratic, pe căi nedemocratice sau prin orice mijloace”, a afirmat Zeidan.

„În zilele care vor urma, voi oferi mai multe informaţii legate de acest partid care a organizat răpirea mea”, a adăugat premierul libian.

Şeful guvernului de la Tripoli a povestit că persoanele care l-au luat ostatic au discutat cu el despre chestiunea capturării lui Abu Anas Al-Libi, un prespus lider al organizaţiei Al-Qaida, weekendul trecut, de către un comando american la Tripoli.

Premierul a insistat asupra faptului că nu a ştiut nimic dinainte despre operaţiunea americană, însă dacă ar fi ştiut l-ar fi informat pe Abu Anas.

„Credeţi că un cetăţean sau un musulman sau orice altă persoană poate afla că i se va face un rău altei persoane şi să accepte asta? Dacă aş fi ştiut, l-aş fi informat înainte. Nu îl cunosc, dar totuşi l-aş fi informat”, a spus Ali Zeidan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close