Antena 3 CNN Externe Premierul libian acuză un partid politic de răpirea sa

Premierul libian acuză un partid politic de răpirea sa

Premierul libian acuză un partid politic de răpirea sa
de M.T.    |    11 Oct 2013   •   09:03

Premierul libian, Ali Zeidan, a acuzat că răpirea sa a fost organizată de „o grupare politică”, într-un interviu acordat postului de televiziune France 24, citat de Agerpres.

Zeidan a evitat însă să ofere numele partidului vizat de acuzaţiile sale.

„Este un partid politic care vrea să răstoarne guvernul prin orice mijloace. Am vorbit cu cei care m-au luat ostatic şi am înţeles motivele care au stat la baza răpirii mele. Ei vor să răstoarne guvernul cu forţa, democratic, pe căi nedemocratice sau prin orice mijloace”, a afirmat Zeidan.

„În zilele care vor urma, voi oferi mai multe informaţii legate de acest partid care a organizat răpirea mea”, a adăugat premierul libian.

Şeful guvernului de la Tripoli a povestit că persoanele care l-au luat ostatic au discutat cu el despre chestiunea capturării lui Abu Anas Al-Libi, un prespus lider al organizaţiei Al-Qaida, weekendul trecut, de către un comando american la Tripoli.

Premierul a insistat asupra faptului că nu a ştiut nimic dinainte despre operaţiunea americană, însă dacă ar fi ştiut l-ar fi informat pe Abu Anas.

„Credeţi că un cetăţean sau un musulman sau orice altă persoană poate afla că i se va face un rău altei persoane şi să accepte asta? Dacă aş fi ştiut, l-aş fi informat înainte. Nu îl cunosc, dar totuşi l-aş fi informat”, a spus Ali Zeidan.

×
Subiecte în articol: Libia Tripoli rapire
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close