Antena 3 CNN Externe Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse amenință Finlanda din cauza bazei NATO de la granița cu Rusia

Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse amenință Finlanda din cauza bazei NATO de la granița cu Rusia

Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Vyacheslav Volodin, a răspuns propunerii primarului orașului finlandez Lappeenranta, aflat la granița cu Rusia, de a asigura aeroportul orașului pentru a găzdui o bază NATO, dacă este necesar.

Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse amenință Finlanda din cauza bazei NATO de la granița cu Rusia
Sursa foto: Twitter/ Yle News
de Alexandra Ionescu    |    04 Iul 2022   •   19:19

Volodin a spus că primarul orașului Lappeenranta s-a înșelat și că baza NATO nu va crea un sentiment de securitate în oraș. 

"În cazul izbucnirii ostilităților, loviturile sunt lansate în primul rând asupra infrastructurii militare a inamicului. Desfășurarea bazelor NATO nu va proteja nici Finlanda, nici Suedia. Dimpotrivă, va pune în pericol locuitorii orașelor în care va fi localizată infrastructura militară”, a scris Volodin pe Telegram.

Orașul finlandez Lappeenranta, care se află la granița cu Rusia, ia în considerare posibilitatea creării unei baze NATO după aderarea Finlandei la Alianță. Orașul Lappeenranta este situat la aproximativ 25 km de granița cu Rusia.

La summitul NATO de la Madrid, Finlanda și Suedia  au fost invitate oficial  să se alăture blocului militar-politic. Înainte de începerea evenimentului,  a fost semnat un memorandum între țările scandinave și Turcia. Cele trei state sunt acum „obligate să-și acorde reciproc sprijin deplin împotriva amenințărilor de securitate”.

×
Subiecte în articol: NATO Rusia Finlanda granita baza
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close