Antena 3 CNN Externe Preşedintele Italiei: "Românii - un rău care trebuie integrat"

Preşedintele Italiei: "Românii - un rău care trebuie integrat"

Preşedintele Italiei: "Românii - un rău care trebuie integrat"
20 Noi 2007   •   18:56

Preşedintele italian vorbeşte despre romii şi românii din Italia calificându-i drept ?un rău care trebuie integrat?. Giorgio Napolitano face apel la italieni să evite actele de violenţă împotriva imigranţilor şi să ajute la integrarea romilor şi românilor. Autorităţile italiene au cerut imigranţilor să părăsească, până joi, taberele improvizate din apropierea marilor oraşe. ?Legea trebuie aplicată întotdeauna cu fermitate pentru a evita răspândirea violenţei în Italia, dar acest lucru nu înseamnă să trecem la o vânătoare de vrăjitoare în relaţia cu imigranţii, în special cu românii, aflaţi acum în centrul atenţiei?.

?Am auzit spunându-se nu doar despre romi, dar şi despre români că sunt un rău de care trebuie să ne temem. Dar nu trebuie să ne temem, trebuie să îi integrăm pentru a respecta legile şi a dobândi cetăţenia?, a declarat preşedintele Italiei.

Declaraţiile şefului statului survin la o zi după ce un copil român de 4 ani a murit în incendiul care a mistuit baraca familiei, de lângă Bologna. Familia copilului se afla în Italia de 5 ani şi muncea cu ziua în domeniul construcţiilor. Cauzele producerii incendiului nu se cunosc, dar varianta unui atac deliberat a fost respinsă.

În schimb, un român dintr-o tabără improvizată de lângă Torino susţine că incendiul care a mistuit acum două zile câteva barăci în care locuiau 35 de imigranţi a fost provocat de un atac cu cocktailuri Molotov. Tânărul, care este singurul martor, susţine că mai mulţi tineri italieni ar fi lansat sticle incendiare pe de un pod, din apropierea taberei. Ipoteza nu a fost confirmată până acum de anchetatori.

Antena 3

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close