Antena 3 CNN Externe Prima doamnă a Argentinei a câştigat alegerile prezidenţiale (VIDEO)

Prima doamnă a Argentinei a câştigat alegerile prezidenţiale (VIDEO)

Prima doamnă a Argentinei a câştigat alegerile prezidenţiale <font color=red>(VIDEO)</font>
29 Oct 2007   •   08:14

Noul preşedinte al Argentinei este Cristina Fernandez de Kirchner, soţia actualului preşedinte. În vârstă de 54 de ani, prima doamnă a câştigat alegerile prezidenţiale încă din primul tur de scrutin. Evenimentul este unul istoric pentru Argentina, Cristina Fernandez fiind prima femeie care devine preşedinte ales al acestei ţări. Potrivit rezultatelor oficiale parţiale, Cristina Fernadez de Kirchner a câştigat alegerile cu un avans considerabil în faţa principalei sale rivale, Elisa Carrio. Prima doamnă a Argentinei a obţinut 43,7 la sută dintre opţiunile de vot, în timp ce Carrio a primit doar 21,3 la sută. Pe locul 3 se situează fostul ministru al Economiei, Roberto Lavagna, cu 18,6 la sută.

După aflarea rezultatelor, Cristina Fernandez a ţinut primul său discurs în calitate de viitor preşedinte. Cu acest prilej, fosta senatoare de 54 de ani a făcut un apel la unitate şi democraţie către populaţia argentiniană. De la eveniment nu a lipsit nici soţul ei, actualul preşedinte. Cei doi au fost ovaţionaţi minute în şir de susţinători.

Opoziţia argentiniană a acceptat cu greu rezultatele alegerilor, contracandidaţii susţinând că a avut loc o fraudă electorală. Unul dintre ei a precizat că va depune chiar şi o plângere în justiţie. În schimb, oficialii electorali neagă orice nereguli produse la alegerile prezidenţiale.

Cristina Fernandez a intrat în politică în urmă cu 25 de ani, în provincia Santa Cruz din sudul ţării, de unde este originar soţul ei. În tot acest timp a fost considerată o persoană autoritară, dură uneori, mai ales faţă de ziarişti, pe care îi evită.

Antena 3

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close