Antena 3 CNN Externe Prodi. Decretul privitor la expulzări respectă normele europene

Prodi. Decretul privitor la expulzări respectă normele europene

Prodi. Decretul privitor la expulzări respectă normele europene
11 Noi 2007   •   09:04

Parlamentul European ia în discuţie luni decretul privind expulzările imigranţilor, adoptat de guvernul italian săptămâna trecută. Într-un interviu difuzat sâmbătă seară de TVR, premierul Italiei, Romano Prodi, a declarat că decretul respectă toate normele internaţionale. Oficialul italian a mai adăugat că este necesară o politică europeană comună în privinţa imigraţiei.

Premierul italian Romano Prodi a afirmat că decretul adoptat în regim de urgenţă de executivul de la Roma nu încalcă legislaţia europeană. Prodi a precizat că decretul nu îi vizează numai pe cetăţenii români şi a fost emis tocmai pentru a nu se ajunge la acţiuni xenofobe. Premierul italian a explicat că adoptarea acestui decret nu a generat expulzări în masă. S-au înregistrat doar 28 de cazuri, în condiţiile în care în Italia, numărul imigranţilor depăşeşte trei milioane.

Romano Prodi a subliniat din nou faptul că este necesară o politică europeană a imigraţiei pentru a face faţă situaţiilor dificile, cum este cea din Italia. Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi omologul său italian, Romano Prodi, au trimis recent o scrisoare Comisiei Europene, în care cer Bruxelles-ului să asiste statele care primesc un număr ridicat de imigranţi şi să elaboreze o strategie pentru integrarea etnicilor rromi.

Antena 3

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close