Antena 3 CNN Externe Producătorii americani de jucării cer oficial scuze Chinei

Producătorii americani de jucării cer oficial scuze Chinei

Producătorii americani de jucării cer oficial scuze Chinei
22 Sep 2007   •   11:47

Concernul american Mattel, cel mai mare producător de jucării din lume, a prezentat scuze oficiale Chinei, după ce a retras de pe piaţă milioane de jucării fabricate în această ţară. Cea mai mare parte a jucăriilor retrase prezentau defecte de proiectare, de care era vinovat doar concernul american. Uniunea Europeană şi Statele Unite rămân totuşi foarte prudente faţă de produsele importate din China.

În ultimele luni, Mattel a retras de la vânzare, din motive de securitate, aproape 20 de milioane de jucării provenite din China. 87% dintre ele aveau în componenţă magneţi minusculi care se puteau desprinde, punând în pericol sănătatea copiilor. Presa şi opinia publică au dat vina, fireşte, pe China. Dar conducerea firmei a recunoscut că era vorba de un defect de proiectare şi a prezentat scuze oficiale, iar chinezii le-au acceptat binevoitori.

”Mattel îşi asumă întreaga răspundere pentru aceste retrageri şi cere iertare dumneavoastră personal, poporului chinez şi tuturor clienţilor noştri care au primit asemenea jucării.”, a spus vicepreşedintele executiv al concernului Mattel, Thomas A. Debrowski. La rândul său, Li Chang Jiang a răspuns că speră că „Mattel va învăţa din greşelile sale şi va continua să se îmbunătăţească.”

Totuşi, 13% din jucării au fost retrase din cauza industriaşilor chinezi care au folosit vopsele cu plumb, metal toxic. Uniunea Europeană a precizat că va menţine, şi după scuzele concernului Mattel, supravegherea produselor chinezeşti şi nu exclude interzicerea unora din ele, iar autorităţile din Statele Unite au retras de pe piaţă un milion de bucăţi dintr-un alt produs chinezesc - un leagăn care poate deveni periculos pentru viaţa bebeluşilor.

Antena 3

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close