Antena 3 CNN Externe Profesoară de atentate sinucigaşe, arestată de autorităţile irakiene

Profesoară de atentate sinucigaşe, arestată de autorităţile irakiene

Profesoară de atentate sinucigaşe, arestată de autorităţile irakiene
Sursa foto: Samira Ahmed Jassim
05 Feb 2009   •   09:14

Forţele irakiene au capturat o femeie care a supravegheat personal pregătirea a 80 de teroriste sinucigaşe. 28 dintre femeile kamikaze recrutate de Samira Ahmed Jassim au comis deja atentate sinucigaşe în Irak, anunţă The Guadian.
Samira Ahmed Jassim, în vârstă de 51 de ani, face parte din gruparea Ansar al-Sunna. Potrivit autorităţilor irakiene, Samira superviza pregătirea femeilor care urmau să se sinucidă. Mai mult, forţele irakiene au intrat în posesia unor înregistrări în care Samira Ahmed Jassim mărturiseşte că a antrenat femei care au comis atacuri sinucigaşe cu bombă într-o secţie de poliţie din Diyala.
Conform investigatorilor, femeia a descris şi modul în care le convingea pe viitoarele sinucigaşe. Următorul pas era să le trimită la instruire, în taberele secrete ale insurgenţilor. În cele din urmă, femeile erau duse în apropierea ţintelor unde trebuiau să detoneze explozibilii pe care îi purtau asupra lor.
Grupări islamiste, precum Al-Qaida, folosesc din ce în ce mai multe femei sau fete în comiterea atentatelor sinucigaşe. Pericolul ca acestea să fie descoperite este mult mai mic decât în cazul bărbaţilor.
Sursă foto: The Guardian
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentate teroriste
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close