Antena 3 CNN Externe Protestele continuă în Paris. 60 de poliţişti răniţi, 10 maşini şi 5 clădiri incendiate

Protestele continuă în Paris. 60 de poliţişti răniţi, 10 maşini şi 5 clădiri incendiate

Protestele continuă în Paris. 60 de poliţişti răniţi, 10 maşini şi 5 clădiri incendiate
27 Noi 2007   •   10:46

Violenţele au continuat şi în marţi noapte la periferia Parisului. Peste 60 de poliţişti au fost răniţi, din care 5 în stare gravă, iar zeci de maşini şi cel puţin cinci clădiri au fost incendiate. Tulburările au izbucnit duminică seara, după ce doi adolescenţi şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier în care a fost implicată o maşină de poliţie. Cele mai grave confruntări au avut loc la Villiers-le-Bel, la 20 de kilometri de centrul capitalei, acolo unde s-a produs accidentul mortal de duminică. Aproape o sută de tineri mascaţi au atacat forţele de ordine cu diverse proiectile, dar şi cu bombe incendiare şi puşti cu alice.

Un poliţist a fost rănit de un glonţ de mare calibru.Scutierii au ripostat cu gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi proiectile cu vopsea, care fac posibilă identificarea agresorilor. Şase tineri au fost arestaţi.

Violenţele s-au extins în şase localităţi vecine, dar şi la sud de Paris, unde au fost incendiate două vehicule, între care un autobuz fără pasageri.

Liniştea a revenit la o oră după miezul nopţii. În sectorul considerat focarul tulburărilor de acum doi ani, care au obligat guvernul să decreteze starea de urgenţă, situaţia a rămas calmă. Un sindicat al poliţiştilor a avertizat că "focul mocneşte sub cenuşă" şi că poliţia nu poate elimina "cauzele sociale" ale situaţiei.

Antena 3

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close