Antena 3 CNN Externe Proxeneţi români şi albanezi arestaţi în Italia

Proxeneţi români şi albanezi arestaţi în Italia

Proxeneţi români şi albanezi arestaţi în Italia
25 Iul 2007   •   11:41

Membrii unei bande de români şi albanezi au fost arestaţi în Italia pentru proxenetism. Cei 13 suspecţi, reţinuţi în urma unui raid la Rimini, sunt acuzaţi că au forţat peste 50 de tinere să se prostitueze. Femeile erau aduse în Italia din România, Bulgaria şi Moldova. Proxeneţii români şi albanezi operau pe coasta Adriaticii, dar aveau legături şi cu alte organizaţii criminale din Pescara, Ancona, Ravenna şi Veneţia.

Cei 13, între care 4 femei, au fost arestaţi în urma unei operaţiuni desfăşurate de carabinieri la un hotel şi la două case particulare din Rimini. Ei aduceau în Italia tinere est europene, cărora le promiteau că le asigură locuri de muncă bine plătite. Odată venite pe teritoriul italian, femeile erau forţate însă să se prostitueze.

Multe au fost bătute şi ameninţate cu moartea de proxeneţi. Majoritatea victimelor sunt tinere din România şi Bulgaria, însă şi femei din Moldova, care au fost ajutate să intre ilegal în Italia au fost obligate apoi să se prostitueze. În operaţiunea Cale Liberă, desfăşurată împotriva bandei româno-albaneze, poliţiştii au capturat arme şi peste 150.000 de euro.

Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close