Antena 3 CNN Externe Puterile occidentale cer Moscovei lămurirea acuzaţiilor de fraudă

Puterile occidentale cer Moscovei lămurirea acuzaţiilor de fraudă

Puterile occidentale cer Moscovei lămurirea acuzaţiilor de fraudă
03 Dec 2007   •   18:16

Franţa, Germania, Italia se numără printre statele care au cerut Moscovei să clarifice acuzaţiile de fraudă la alegerile legislative desfăşurate duminică. Formaţiunea preşedintelui Vladimir Putin a obţinut 64 la sută din voturi, însă rezultatele au fost contestate de opoziţie. Între timp, însă, mii de activişti pro-Kremlin au sărbătorit luni victoria formaţiunii Rusia Unită, în centrul Capitalei.

Observatorii prezenţi la alegeri, dar şi opoziţia rusă au denunţat modul în care s-au desfăşurat alegerile. ?Pe vremea lui Elţîn, aveau numai două metode de manipulare a votului - intimidarea şi măsluirea proceselor verbale, dar acum au născocit cel puţin 18 metode să-i înşele pe oameni, ca să-i voteze?, a acuzat Ghennadi Ziuganov, liderul Partidului Comunist din Federaţia Rusă.

Peste 5.000 de tineri, susţinători ai Kremlinului, au sărbătorit victoria partidului Rusia Unită. Activiştii pro-Kremlin au acuzat puterile occidentale că incită opoziţia la revoltă. Formaţiunea lui Vladimir Putin a obţinut 315 din cele 450 de locuri în Duma de Stat. O majoritate care îi permite să modifice Constituţia.

Comuniştii sunt singurii din opoziţie care intră în Parlament. A fost pentru prima dată de la căderea fostei URSS când şeful statului rus a candidat pentru un mandat în Parlament. Putin, care îşi încheie mandatul de preşedinte anul viitor, nu a exclus varianta preluării şefiei Guvernului, după alegerile din aprilie.

Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close