Antena 3 CNN Externe Putin acuză SUA că urmăresc să "delegitimeze" scrutinul de duminică

Putin acuză SUA că urmăresc să "delegitimeze" scrutinul de duminică

Putin acuză SUA că urmăresc să "delegitimeze" scrutinul de duminică
27 Noi 2007   •   07:59

Schimb dur de replici între Vladimir Putin şi Occident. Criticat pentru reprimarea protestelor opoziţiei, preşedintele rus acuză Statele Unite că vor să influenţeze alegerile legislative de duminică. În acest timp, justiţia rusă a confirmat condamnarea la închisoare a fostului campion mondial de şah Gari Kasparov, arestat sâmbătă după o manifestaţie. Vladimir Putin şi-a lansat atacurile la o întâlnire cu tinerii militanţi ai partidului său, Rusia Unită. El s-a referit la decizia Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa de a anula misiunea de observatori la alegerile de duminică. OSCE şi-a motivat decizia prin "lipsa de cooperare" a autorităţilor ruse, dar Putin afirmă că adevăratul motiv este altul.

?Avem informaţii că au făcut-o la recomandarea Departamentului de Stat american. Bineînţeles, o să ţinem seama de asta în relaţiile noastre bilaterale, asta e sigur. Scopul lor este să delegitimeze alegerile, asta-i absolut clar, dar nu vor reuşi?, a spus Putin. El a promis, între altele, că Rusia va avea o armată puternică, "pentru a-i descuraja pe cei care vor să-şi bage nasul" în treburile sale interne. OSCE a respins criticile Rusiei, iar Uniunea Europeană şi preşedintele Bush şi-au reafirmat îngrijorarea faţă de reprimarea opoziţiei.

Ultimele sondaje înaintea alegerilor acordă Rusiei Unite între 62 şi 67 la sută din sufragii şi o majoritate covârşitoare în viitoarea Dumă. În Parlament ar mai intra doar comuniştii, naţionaliştii lui Vladimir Jirinovski şi, poate, încă un partid care-l susţine şi el pe Putin. Formaţiunile opoziţiei liberale n-au nici o şansă să atingă pragul electoral de şapte la sută.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close