Antena 3 Externe Putin avertizează că nu va permite ca politica ţării să fie controlată din exterior

Putin avertizează că nu va permite ca politica ţării să fie controlată din exterior

28 Noi 2007   •   16:02
Putin avertizează că nu va permite ca politica ţării să fie controlată din exterior

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat că nu va permite ca politica ţării să fie controlată din exterior. Avertismentul vine cu doar câteva zile înaintea alegerilor parlamentare din Rusia, şi este, de fapt, parte a interviului întregistrat de Putin care va fi difuzat mâine pe canalele de televizune. Mesajul dur vine la doar câteva zile după ce preşedintele Vladimir Putin a acuzat Washington-ul şi OSCE că vor să „delegitimeze'' scrutinul legislativ din Rusia, din 2 decembrie.

"Am făcut tot posibilul pentru a proteja Rusia de disensiuni interne şi pentru a o lansa pe calea dezvoltării, (...) şi mă văd nevoit să mă repet, nu vom permite ca acest proces să fie modificat din exterior", a declarat Putin. Liderul de la Kremlin crede că politicienii din opoziţie doresc să creeze anarhie în Rusia, cu sprijinul ambasadelor şi al guvernelor străine.

"Cunoaştem valoarea democraţiei adevărate şi dorim să organizăm alegeri corecte, transparente şi deschise. Suntem convinşi că aşa trebuie efectuate alegrile", a explicat Putin.
OSCE, susţinută de SUA, a anulat pe 16 octombrie misiunea a 70 de observatori, la alegerile din Rusia.

Antena3.ro

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close