Antena 3 CNN Externe Putin: Gazprom a pierdut 800 de miloane de dolari. Am vrea să participăm la privatizarea gazoductelor ucrainene

Putin: Gazprom a pierdut 800 de miloane de dolari. Am vrea să participăm la privatizarea gazoductelor ucrainene

Putin: Gazprom a pierdut 800 de miloane de dolari. Am vrea să participăm la privatizarea  gazoductelor ucrainene
12 Ian 2009   •   00:34

Premierul rus, Vladimir Putin a declarat că Europa ar trebui să facă presiuni asupra Kievului şi nu asupra Moscovei, pentru realuarea livrărilor de gaz natural prin teritoriul ucrainean.
?Europa ar trebui să trimită un semnal clar ucrainei să se poarte normal, civilizat în loc să preseze Rusia să îşi dea produsul la un preţ de nimic?, declara Putin într-un interviu cu postul german de televiziune ARD, ce va fi difuzat miercuri.
Potrivit lui Putin, gigantul rus Gazprom a pierdut circa 800 de milioane de dolari de la întreruperea livrărilor de gaz prin Ucrain, pe 7 ianuarie. El a adăugat că monopolistul ?a fost forţat să suspende activitatea la peste 100 de puţuri?.
Între timp, piaţa europeană, ce ia 80% din gazul rusesc prin Ucraina, a pierdut 30% din totalul importurilor. Comisia Europeană arăta că circa 20 de state au fost afectate de criza gazului.
Putin a sugerat ca Ucraina să îşi privatizeze sistemul de tranzit al gazului, şi că Rusia va lua parte la această privatizare, deşi Ucraina consideră sistemul său de conducte ca fiind o resursă naţională ?ce a venit din ceruri şi de aceea nu este subiect al al privatizării. Noi am putea lua parte la privatizare, dacă Ucraina ia o asemenea decizie?, declara Putin postului german.
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close