Antena 3 CNN Externe Putin în vizită oficială la Bush

Putin în vizită oficială la Bush

Putin în vizită oficială la Bush
30 Iun 2007   •   15:19

Preşedintele rus, Vladimir Putin, va începe duminică o vizită în Statele Unite. Liderul de la Kremlin va fi primit de omologul său american la reşedinţa familiei Bush din statul Maine. Potrivit analiştilor, cei doi lideri sunt aşteptaţi să considere această întrevedere drept o ocazie bună de a detensiona relaţiile dintre cele două ţări. Relaţiile dintre Washington şi Moscova sunt extrem de încordate din cauza planului Statelor Unite de a ansambla un sistem de apărare antirachetă pe teritoriul Europei. Iniţiativa este considerată de Rusia o ameninţare la adresa securităţii sale şi o tentativă a americanilor de a obţine influenţa în regiune.

Reuniunea din oraşul Kennebunkport reprezintă o şansă reală pentru cei doi preşedinţi de a ajunge la un compromis, înainte de finalul mandatului. În timp ce Casa Albă este dezamăgită de tonul din ce în ce mai agresiv al Rusiei, Kremlinul se plânge că Statele Unite vor să îi submineze influenţa. Experţii spun însă că cele două părţi se vor înţelege, pentru că au multe puncte în comun. Nu vor fi încheiate acorduri în timpul întrevederii, însă cei doi lideri se vor înţelege sau se vor contrazice amabil, fie că va fi vorba de sistemul antirachetă sau viitorul provinciei Kosovo.

Potrivit analiştilor, Bush şi Putin dispun de ultima şansă reală de a discuta faţă în faţă, în afară de convorbirile pe care le vor avea în cadrul summit-ului Asia-Pacific din septembrie.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close