Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 577 | Ucraina va primi rachete avansate cu rază lungă de acţiune

Război în Ucraina, ziua 577 | Ucraina va primi rachete avansate cu rază lungă de acţiune

Război în Ucraina, ziua 577. Preşedintele american Joe Biden intenţionează să ofere Ucrainei rachete avansate cu rază lungă de acţiune pentru a ajuta Kievul în contraofensiva sa în curs, relatează presa americană.

Război în Ucraina, ziua 577 | Ucraina va primi rachete avansate cu rază lungă de acţiune
Sursa foto: president.gov.ua
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Sep 2023   •   21:46

       Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Zelenski, întâlnire cu liderul sudanez pe aeroportul din Irlanda
  • Ministrul rus de Externe: "Occidentul este un imperiu al minciunilor"
  • Forțele ucrainene au reușit să străpungă cu succes frontul Verbove
  • 598 de obuze au lovit regiunea Herson în ultimele 24 de ore
  • Ucraina va primi rachete avansate cu rază lungă de acţiune
  • Premierul Canadei Justin Trudeau a anunţat vineri un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 452 de milioane de euro
  • O persoană a fost ucisă şi alte 15 rănite, între care un copil, vineri, într-un atac al forţelor ruse care a vizat oraşul Kremenciuk
  • Amiralul Viktor Sokolov, comandantul flotei ruse la Marea Neagră ar fi fost ucis
  • Surse oficiale: SUA vor trimite Ucrainei "un mic număr" de rachete cu rază lungă de acțiune
  • Oficial de la Kiev, după atacul cu rachete de la Sevastopol: "Șansa Moscovei, autolichidarea sau scufundarea!"
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul canadian Justin Trudeau au discutat la Ottawa
  • Încă o navă cu cereale ucrainene a părăsit portul Ciornomorsk
  • Rusia se pregătește să cheltuiască 6% din PIB pentru război în 2024

Update 21.40 Un fost comandant Wagner a fost arestat în Norvegia pentru că a încercat să se întoarcă în Rusia

Poliția norvegiană a arestat un fost comandant al grupului de mercenari Wagner, suspectat că a încercat să treacă ilegal frontiera înapoi în Rusia, după ce a cerut azil în Norvegia la începutul acestui an, după cum a confirmat astăzi avocatul individului, potrivit Sky News.

Andrei Medvedev, care a reușit să fugă din Rusia în ianuarie prin granița arctică cu Norvegia, a povestit că a scăpat pe sub focurile de armă ale gărzilor rusești.

De asemenea, el a împărtășit experiențele sale de serviciu cu grupul Wagner în Ucraina.

Update 20.53 Zelenski, întâlnire cu liderul sudanez pe aeroportul din Irlanda

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit o întâlnire improvizată pe aeroportul Shannon din Irlanda cu Abdel Fattah al-Burhan, șeful Consiliului Suveran sudanez., potrivit Sky News.

În timpul întâlnirii lor, aceștia au aprofundat preocupările legate de grupurile armate finanțate de Rusia. Zelenski a împărtășit pe Telegram: "Am discutat despre provocările noastre comune în materie de securitate, și anume despre activitățile grupurilor armate ilegale finanțate de Rusia”.

Update 19.44 Ministrul rus de Externe: "Occidentul este un imperiu al minciunilor"

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, în discursul său în fața Adunării Generale a ONU, de astăzi, a condamnat "Occidentul colectiv” pentru că ar fi respins principiul egalității.

Ministrul de externe a reflectat declarațiile anterioare ale președintelui Vladimir Putin, descriind Occidentul drept un "imperiu al minciunilor”.

Lavrov a susținut că națiunile europene și americane își iau angajamente scrise și obligatorii din punct de vedere legal pe care nu le îndeplinesc. "Rusia știe de prima mână despre asta”, a spus el.

Update 18.27 Forțele ucrainene au reușit să străpungă cu succes frontul Verbove

Comandantul care conduce contraofensiva ucraineană pe frontul de sud a raportat o străpungere a frontului la Verbove și anticipează un avans și mai semnificativ în viitorul apropiat, potrivit Sky News.

Acesta este cel mai recent semn din partea autorităților ucrainene că se înregistrează progrese pe frontul sudic al conflictului cu Rusia.

Update 17.13 598 de obuze au lovit regiunea Herson în ultimele 24 de ore

Regiunea sudică Herson, a fost lovită de 598 de obuze în ultimele 24 de ore, a declarat șeful administrației militare regionale, Oleksandr Prokudin. O persoană a fost ucisă și alte trei au fost rănite în atac, potrivit lui Prokudin.

Rusia a folosit mortiere, artilerie, sisteme de rachete cu lansare multiplă Grad, rachete, vehicule aeriene fără pilot (UAV) și avioane în atacuri care au lovit, de asemenea, zone rezidențiale din regiunea Herson, unități medicale și educaționale și o închisoare din zona din jurul orașului Herson, a precizat Prokudin,

Update - Preşedintele american Joe Biden intenţionează să ofere Ucrainei rachete avansate cu rază lungă de acţiune pentru a ajuta Kievul în contraofensiva sa în curs, relatează presa americană.

Ucraina va primi câteva rachete ATACMS cu o rază de acţiune de până la 300 km. Acest lucru ar permite Kievului să lovească ţinte ruseşti la mare distanţă în spatele liniei frontului.

Cel puţin o rachetă ucraineană a lovit vineri sediul central al flotei ruseşti din Marea Neagră din Crimeea anexată. O sursă militară ucraineană a declarat pentru BBC că atacul din portul Sevastopol a fost efectuat cu rachete Storm Shadow, care sunt furnizate de Marea Britanie şi Franţa, subliniind importanţa armamentului occidental pentru Kiev.

Zelenski a numit războiul Rusiei din Ucraina drept un genocid

Volodimir Zelenski a numit războiul Rusiei din Ucraina drept un genocid în fața Parlamentului Canadei, la Ottawa

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit războiul Rusiei din Ucraina drept un genocid în timpul discursului său în fața Parlamentului Canadei, vineri, la Ottawa. „Este un genocid”, a spus Zelenski, adăugând că agresiunea rusă „trebuie să se încheie cu victoria noastră”, astfel încât Rusia să nu poată „aduce genocidul înapoi în Ucraina”.

Președintele a mulțumit Canadei pentru sprijinul politic și a spus că este recunoscător pentru conducerea Canadei în sprijinirea „mișcării ucrainene către NATO”. Ucraina a încercat să obțină calitatea de membru al organizației internaționale.

Zelenski a spus că el și premierul canadian Justin Trudeau au discutat vineri despre o inițiativă canadiană pentru „eforturile G7” de a confisca bunurile rusești.

„Acele fonduri pe care Rusii și acoliții săi le folosesc pentru a plăti pentru războiul lor”, a spus Zelenski, ar trebui folosite pentru a „compensa daunele cauzate de război și teroare”. El a continuat spunând că sprijinul Canadei, în special prin intermediul armelor, a salvat mii de vieți.

Președintele ucrainean a mai spus că Rusia încearcă să rupă suveranitatea altor națiuni prin „manipularea resurselor energetice”. „Cu cât națiunile sunt mai libere de resursele energetice rusești, cu atât energia din lume va deveni din nou doar o resursă energetică” și „nu o armă”, a explicat Zelenski.

„Libertatea și justiția vor, a spus Zelenski, „nu Kremlinul”.

Război în Ucraina, 22 septembrie | Premierul Canadei, Justin Trudeau, anunţă un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 452 de milioane de euro

Război în Ucraina, 21 septembrie | Zelenski, în fața senatorilor americani: "Dacă nu primim ajutor, pierdem războiul!"

Război în Ucraina, 20 septembrie | Klaus Iohannis, întrevedere cu Volodimir Zelenski și Ursula von der Leyen la New York

Război în Ucraina, 19 septembrie | Atacurile rusești au făcut nouă morți în Ucraina

Război în Ucraina, 18 septembrie | Unul dintre cei mai importanți comandanți ruși a fost lichidat în Ucraina

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close