Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina | Ruşii bombardează masiv în suburbiile Kievului, dar şi în Nikolaev

Război în Ucraina | Ruşii bombardează masiv în suburbiile Kievului, dar şi în Nikolaev

Război în Ucraina, ziua 36. Vladimir Putin taie de mâine gazele tuturor celor care nu plătesc în ruble. Este un decret semnat azi de liderul de la Kremlin. Această decizie este crucială în evoluţia războiului. După anunţul lui Putin, preţul gazelor aproape s-a dublat. În tot acest timp, ruşii bombardează masiv în suburbiile Kievului dar şi în Nikolaev. În Mariupol trag inclusiv în blocurile deja distruse de rachete.

Război în Ucraina | Ruşii bombardează masiv în suburbiile Kievului, dar şi în Nikolaev
Sursa foto: Antena 3/Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mar 2022   •   22:15

Principalele evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Se dau lupte grele între ucraineni şi ruşi, în regiunea Sumi
  • Forțele ruse s-au retras din Cernobîl

  • Moscova a anunțat o încetare a focului, joi, pentru evacuarea civililor din Mariupol

  • Zelenski spune că armata sa se pregătește pentru noi lupte în est

  • Mai mulţi soldaţi ruşi care se ascundeau sub dărâmături au fost capturaţi de militarii ucraineni

  • Rusia s-a răzgândit: a transmis că nu vede progrese în negocierile cu Kievul.

Update 31 martie 2022, ora 23:10 - Liderul separatist din Donețk a ordonat formarea unei administrații municipale pentru Mariupol, anunță presa rusă de stat, potrivit CNN.

Mariupol, care a îndurat săptămâni întregi de bombardamente rusești, a fost încercuit de forțele rusești, iar autoritățile ucrainene se grăbesc să organizeze evacuarea celor peste 100.000 de persoane care au rămas în oraș.

Aproximativ 90% din clădirile rezidențiale din oraș sunt avariate sau distruse, iar alimentarea cu energie electrică și comunicațiile au fost întrerupte, spun oficialii ucraineni.

Update 31 martie 2022, ora 22:15 - Potrivit celei mai recente estimări a Organizației Națiunilor Unite, peste 1.100 de civili au fost uciși în Ucraina în timpul conflictului, inclusiv copii. 

Update 31 martie 2022, ora 21:55 - Invazia rusă riscă să reducă la jumătate recolta de cereale în Ucraina, crucială pentru alimentaţia mondială, a avertizat joi ministrul ucrainean al agriculturii într-un interviu pentru AFP.

Dacă Ucraina a avut anul trecut o recoltă de 106 milioane de tone de cereale, un record absolut, în acest an aceasta va fi cu "25 până la 50%" inferioară, a prognozat ministrul Mikola Solski. "Şi încă este un pronostic optimist", a adăugat el.

Update 31 martie 2022, ora 21:45 - Joe Biden anunţă măsuri ample pentru atenuarea majorărilor preţurilor la carburanţi

Update 31 martie 2022, ora 21:35 - Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat joi Occidentul că este în căutarea unor noi pretexte pentru a impune sancţiuni împotriva ţării sale, relatează DPA.

Politica occidentală de a pune presiune economică pe Rusia nu va fi abandonată, a spus liderul de la Kremlin.

Update 31 martie 2022, ora 20:30 - Centrala nucleară de la Cernobîl este din nou în mâinile Ucrainei, afirmă agenția nucleară a țării. Un jurnalist de la Wall Street Journal, Yaroslav Trofimov, a postat pe Twitter un document ce pare a fi un acord ce ar înseamna că Rusia nu mai este responsabilă de centrala de la Cernobîl.

Update 31 martie 2022, ora 20:00 - O responsabilă ucraineană a anunţat joi că o persoană a fost ucisă şi alte patru rănite în urma tirurilor asupra unui convoi format din cinci autobuze care transportau voluntari spre oraşul asediat Cernigov, în nordul Ucrainei.

Update 31 martie 2022, ora 19:45 - Fronturile de luptă din Ucraina se schimbă, spune un consilier al Ministerului de Interne, citat de Sky News. Orașul Mariupol din sudul țării și un coridor din estul Ucrainei devin zone cheie în războiul cu Rusia, potrivit Kievului.

Update 31 martie 2022, ora 18:55 - Rusia a anunţat, joi după-amiază, sancţiuni împotriva liderilor Uniunii Europene şi a celor mai mulţi dintre membrii Parlamentului European, ca ripostă la măsurile similare dispuse de instituţiile de la Bruxelles şi de statele membre contra unor oficiali ruşi în contextul invaziei din Ucraina.

Update 31 martie 2022, ora 18:00 - Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel joi la Belgia să livreze armament pentru a-i ajuta poporul să lupte cu trupele ruse.

"Cred că pacea valorează mai mult decât diamantele, decât acordurile cu Rusia, decât navele ruseşti în porturi, mai mult şi decât petrolul şi gazul ruseşti, deci ajutaţi-ne!", a pledat el în faţa Parlamentului belgian.

Update 31 martie 2022, ora 17:50 - Trupele ruse se retrag de la Cernobîl, confirmă compania ucraineană Energoatom.

Update 31 martie 2022, ora 17:10 - Vladimir Putin anunță că statele ”neprietenoase” vor fi obligate să plătească gazul rusesc în ruble | ”Nu facem acte de caritate”

Vladimir Putin a anunțat că țările considerate de Rusia ”neprietenoase” vor fi obligate printr-o nouă lege să plătească gazul rusesc în ruble. În caz contrar, livrarea va fi sistată. Măsura intră în vigoare de mâine.

Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina: "În Nicolaev situaţia este tensionată. Zeci de civili sunt daţi dispăruţi sub dărâmături"

Update 31 martie 2022, ora 16:25 - Jens Stoltenberg: Armata rusă se repoziţionează în Ucraina şi va menţine presiunile asupra Kievului.

Imaginile groazei din Kiev. Cum arată capitala Ucrainei după bombardamentele rușilor | Antena 3 transmite de la fața locului

Update 31 martie 2022, ora 16:10 - Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa Parlamentul României luni seara, săptămâna viitoare, anunță Pavel Popescu, președintele Comisiei de apărare din Camera Deputaților.

Update 31 martie 2022, ora 15:30. Potrivit Ministerului Sănătății din Ucraina, 264 de unități sanitare au fost avariate de la începutul războiului, 13 spitale specializate au fost complet distruse. Șase medici au fost uciși și 18 au fost grav răniți.

790 de instituții de învățământ au fost avariate de bombardamente, dintre care 75 au fost complet distruse.

Update 31 martie 2022, ora 15:20. Consiliul orașului Mariupol a declarat că un convoi de 17 autobuze se îndreaptă către orașul Berdiansk, din sudul Ucrainei, pentru a participa la evacuarea locuitorilor orașului asediat Mariupol.

Update 31 martie 2022, ora 15:13. Marea Britanie a emis noi sancțiuni împotriva a 12 cetățeni ruși și a două entități media rusești.

Secretarul de externe al Regatului Unit, Liz Truss, a declarat că sancțiunile vizează „propagandiştii ruşi şi mass-media de stat care răspândesc minciuni în legătură cu invazia ilegală a Ucrainei de către Putin”.

Cele mai recente persoane sancționate sunt celebrul prezentator TV rus Serghei Brilev și șeful Sputnik International Broadcasting, Anton Anisimov.

Update 31 martie 2022, ora 13:30. Peste 380 de copii au fost uciși sau răniți în Ucraina de la începutul războiului, iar aproape 800 de şcoli au fost puternic afectate de bombardamentele ruse, a anunţat procurorul general ucrainean Irina Venediktova, conform Sky News.

Venediktova, care investighează cazurile tot mai numeroase de suspiciuni de crime de război comise de forțele rusești, a mai spus că 797 de școli au fost avariate de la începutul războiului.

Săptămâna aceasta, Venediktova declara că ea și echipa sa au întocmit 2.500 de posibile cazuri de crime de război care să fie urmărite în urma invaziei din Ucraina. Au fost identificate câteva sute de suspecți.

Update 31 martie 2022, ora 13:05. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret privind recrutarea în perioada aprilie-iulie 2022 a cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar și eliberarea din serviciul militar a cetățenilor care sunt înrolați.

Update 31 martie 2022, ora 11:20 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi în parlamentul australian că Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru greșeli, avertizând că dacă Moscova nu va fi pedepsită alte țări ar fi încurajate să pornească războaie împotriva vecinilor, scrie Reuters.

Update 31 martie 2022, ora 10:30 Un convoi de 45 de autobuze încearcă să evacueze oamenii din Mariupol

Update 31 martie 2022, ora 09:45 Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului Australiei: "Ruşii ne ucid copiii şi iau ostatici sute de mii de oameni"

Preşedintele ucrainean a mulţumit pentru ajutorul primit şi a atras atenţia asupra terorii pe care Vladimir Putin o aduce asupra ţării sale.

Update 31 martie 2022, ora 09:00 Imagini teribile din spitalul de copii din Nikolaev. Buncărul este plin de copii răniţi, iar în spital, pe masa de operaţie, medicii fac eforturi supraomeneşti ca să-i salveze

Update 31 martie 2022, ora 08:00 Forțele ucrainene se pregătesc pentru noi atacuri ruse în estul țării, în condițiile în care Moscova își consolidează trupele în această zonă după ce a suferit eșecuri în apropierea Kievului, a declarat joi președintele Volodimir Zelenski.

Update 31 martie 2022, ora 08:30 Rusia a intrat cu avioanele echipate cu bombe atomice în spațiul Suediei 

Update 31 martie 2022, ora 02:00 Rusia anunţă armistiţiu umanitar în Mariupol, dar Ucraina denunţă o "nouă manipulare"

Trupele ruse au atacat nouă așezări, avariind cel puțin opt clădiri civile, inclusiv case și magazine, potrivit Poliției Naționale din Ucraina.

Rușii au tras asupra populației civile cu „mortiere, tancuri, artilerie și arme de calibru mic", iar unele persoane au fost rănite, susțin sursele citate de CNN.

Cele mai bombardate localități din regiune în ultimele 24 de ore au fost Mariupol, Marinka, Krasnohorivka, Avdiivka, Vuhledar, Volnovakha, Zalizne, Ocheretyne (Oleksandrivska TG) și Novoselivka-3, potrivit poliției.

Orașul Pokrovsk a fost, de asemenea, atacat miercuri. Informațiile despre distrugeri și victime sunt încă în curs de clarificare. Donețk este unul dintre cele două teritorii separatiste din estul Ucrainei, autoproclamate Republica Populară Donețk și Republica Populară Luhansk.

Război în Ucraina 30 martie 2022 |  Rusia s-a răzgândit: a transmis că nu vede progrese în negocierile cu Ucraina| Luptele grele continuă la periferia Kievului

Război în Ucraina 29 martie 2022 |  Joe Biden şi lideri europeni ameninţă Rusia cu noi sancţiuni pentru atacurile brutale din Ucraina. 7 morți și 20 de răniți după bombardamentul de la Nicolaev 

Război în Ucraina 28 martie 2022 | Procurorul general ucrainean: Avem dovezi ale folosirii bombelor cu dispersie în regiunea Odesa

Război în Ucraina 27 martie 2022 | Zelenski a anunțat compromisul pe care Ucraina ar fi dispus să îl facă în negocierile de pace cu Rusia

Război în Ucraina 26 martie 2022 | Primarul orașului Liov cere apărarea aeriană a Ucrainei după bombardamente intense sâmbătă

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close