Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina | Primarul orașului Liov cere apărarea aeriană a Ucrainei după bombardamente intense sâmbătă

Război în Ucraina | Primarul orașului Liov cere apărarea aeriană a Ucrainei după bombardamente intense sâmbătă

Război în Ucraina, ziua 31. Primarul orașului Liov Andri Sadovi a cerut apărarea aeriană a Ucrainei după ce o serie de rachete rusești au lovit sâmbătă o instalație de depozitare a combustibilului și un centru de infrastructură militară din orașul din vestul Ucrainei.

Război în Ucraina |  Primarul orașului Liov cere apărarea aeriană a Ucrainei după bombardamente intense sâmbătă
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2022   •   18:30

Update 26 martie 2022, ora 22.40. Autoritățile ucrainene au declarat sâmbătă că convoaiele de autobuze care încearcă să evacueze civili au fost oprite și reținute de forțele ruse, ca parte a ceea ce ei cred că ar fi o ăncercare de a-i forța pe unii refugiați să plece în Rusia.

Update 26 martie 2022, ora 22.30. Primarul orașului Liov Andri Sadovi a cerut apărarea aeriană a Ucrainei după ce o serie de rachete rusești au lovit sâmbătă o instalație de depozitare a combustibilului și un centru de infrastructură militară din orașul din vestul Ucrainei, potrivit CNN.

„Nu cunoaștem țintele rachetelor rusești, care au fost lansate astăzi din orașul Sevastopol. Și atât de des astăzi au lovit nu doar Liovul, ci și alte locații din țara noastră. Cu toții suntem în aceeași situație, cu cât mai repede avem arme de mai bună calitate, precum și apărare aeriană, cu atât orașele și cetățenii noștri vor fi mai în siguranță”, a declarat Sadovyi într-o conferință de presă sâmbătă seara, potrivit CNN.

Update 26 martie 2022, ora 19.10: Două rachete au lovit sâmbătă orașul Lviv, situat în vestul Ucrainei, provocând rănirea a cinci persoane, a anunțat guvernatorul regional, citat de Reuters. „Au avut loc două lovituri cu rachete în limitele (orașului) Lviv”, a anunțat guvernatorul regional Maksym Kozytskyy într-o postare online. Conform acestuia, cinci persoane au fost rănite.

Anterior, autoritățile din regiunea Lviv au recomandat populației să se adăpostească. „Au avut loc trei explozii puternice lângă Lviv din direcția Kryvchytsy, acum există o avertizare de raid aerian, așa că păstrați-vă calmul și adăpostiți-vă”, anunța guvernatorul.

Update 26 martie 2022, ora 17.40: CNN a relatat sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17, ora României, că în orașul ucrainean Liov (Lviv) au sunat sirenele de alarmă și au fost auzite explozii.

Liov este situat în vestul țării, la câteva zeci de kilometri de granița cu Polonia,

Corespondentul CNN John Berman a relatat  că a văzut fum ridicându-se din spatele unui deal din apropierea orașului.

Update 26 martie 2022, ora 16.50: Președintele american Joe Biden i-a vizitat, la Varșovia, pe refugiații din Ucraina, la finalul călătoriei sale pe continentul european.

Între refugiați, dintre care unii veneau din Mariupol, orașul distrus de bombardamentele ruse, liderul de la Washington s-a îmbrățișat cu o femeie care i-a povestit calvarul prin care a trecut până să ajungă în Polonia și a ridicat în brațe o fetiță îmbrăcată într-o haină cu buline roz, cu care și-a făcut selfie.

El a fost întrebat de un reporter ce crede despre ce le-a făcut Vladimir Putin acestor oameni. "Este un măcelar", a replicat Biden.

Update 26 martie 2022, ora 14.45: Primarul Kievului, Vitalii Kilciko, a revenit asupra unui anunț făcut mai devreme în cursul zilei.

Kliciko (foto) a precizat că extinderea interdicției de circulație specifică stării de asediu, de sâmbătă seara până luni dimineața, se anulează la Kiev și în împrejurimi.

Interdicția de circulație rămâne în vigoare între ora 20:00 și ora 7 dimineața, fără a fi prelungită pe parcursul întregii zile de duminică.

Update 26 martie 2022, ora 13:32. Autoritățile din orașul Kiev au luat decizia să instituie din nou starea de asediu în oraș. Asta înseamnă că locuitorii rămași în oraș vor fi obligați să stea în case până luni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Vitali Klitschko.

Update 26 martie 2022, ora 11:34. Rușii rămân, sâmbătă, fără singurul oraș important capturat pe parcursul invaziei, promite Kievul

Un oficial ucrainean susține că orașul Herson va fi recucerit sâmbătă de armata Ucrainei.

Oficiali americani din domeniul apărării au semnalat, sâmbătă dimineața, că Rusia ar fi pierdut controlul la Herson, primul oraș ucrainean important capturat de trupele lui Vladimir Putin.

Ulterior, un oficial de la Kiev a declarat că forțele de apărare vor recuceri localitatea în cursul zilei de sâmbătă.

"Cred că astăzi orașul va fi în totalitate sub controlul forțelor armate ucrainene", a estimat  Markian Lubkivski, consilier al ministrului ucrainean al apărării, pentru BBC.

Update 26 martie 2022, ora 9:48. Bombardamente în mai multe zone ale Ucrainei.

Ministrul rus al Apărării a publicat în această dimineață filmări cu atacurile unor rachete asupra unor ținte aflate în Cernihiv.

Cel mai afectat oraș este Mariupol, care a fost distrus de atacurile rușilor în proporție de 80%.

Un număr total de 7.331 de persoane au fost evacuate vineri din orașele din Ucraina prin coridoare umanitare, a declarat vicepremierul Ucrainei, Irina Vereshchuk.

Forţele militare ruse aflate în apropierea oraşului Kiev s-au poziţionat defensiv şi nu mai avansează, afirmă un oficial din cadrul Departamentului american al Apărării, după ce oficiali de la Moscova au semnalat că trupele ruse s-ar putea concentra doar în regiunea separatistă Donbas.

"Forţele militare ruse au oprit orice acţiune din punctul de vedere al avansării spre Kiev", a declarat un oficial de la Pentagon, sub protecţia anonimatului. Totuşi, atacurile aeriene şi balistice continuă, a precizat oficialul american.

Război în Ucraina 25 martie 2022 | Peste 7.300 de persoane au fost evacuate astăzi din Ucraina

Război în Ucraina 24 martie 2022 | 121 de copii uciși și 4.300 de case distruse într-o lună de invazie

Război în Ucraina 23 martie 2022 | Aproape 1.000 de clădiri rezidențiale au fost distruse în Harkov

Război în Ucraina 22 martie 2022 | Oraşe întregi sunt devastate de bombardamente. Rusia loveşte fără încetare

Război în Ucraina 21 martie 2022 | Kiev, Mariupol şi Harkov luptă. Zelenski: "Ucraina nu va accepta niciun ultimatum din partea Rusiei"

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close