Antena 3 CNN Actualitate Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina: "În Nicolaev situaţia este tensionată. Zeci de civili sunt daţi dispăruţi sub dărâmături"

Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina: "În Nicolaev situaţia este tensionată. Zeci de civili sunt daţi dispăruţi sub dărâmături"

Război în Ucraina, ziua 36. Lupta de rezistență a armatei din Ucraina continuă, în ciuda bombardamentelor rusești. Cum este situaţia în Nicolaev, oraşul bombardat aproape fără oprire timp de o lună, aflăm de la trimișii speciali Antena 3, Cristi Popovici şi Costi Pahonţu.

Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina: "În Nicolaev situaţia este tensionată. Zeci de civili sunt daţi dispăruţi sub dărâmături"
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    31 Mar 2022   •   17:00

Tocmai a sunat alarma, în urmă cu câteva momente şi am auzit şi câteva explozii în depărtare. Noi suntem în centrul orașului Nicolaev.

În dreapta mea este clădirea administrativă, acolo unde echipele de salvatori  luptă pentru a scoate de sub dărâmături zeci de oameni din clădirea devastată în urma unui atac aerian. 20 de oameni sunt în continuare daţi dispăruți.

În spatele meu este un hotel care a fost țintit de armata rusă şi distrus în totalitate cu victime înăuntru. Nu se ştiu câte pentru că la scurt timp rușii au atacat clădirea administrativă. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Este o situaţie extrem de grea în sudul Ucrainei, atât în Nicoleav unde ne aflăm noi, dar şi în Herson.

Am fost astăzi la 30km distanță de Nicolaev unde am văzut imagini cumplite cu dezastrul lăsat în urmă de bombardamentele armatei ruse.

Oamenii trăiesc într-un stres continuu pentru că nu se ştie unde şi când va fi următorul atac. Încă din primele zile, Nicolaev a fost invadat de tancurile armatei ruse şi bombardat în continuu timp de o lună.

Dar lupta de rezistență a armatei din Ucraina continuă, pentru că Nicolaev este un oraș foarte important care trebuie să rămână sub administrația ucraineană pentru a nu le da invadatorilor ocazia să înainteze spre Odesa.  

Intenția rușilor, ne spuneau ucrainenii, este să radă totul de pe faţa pământului aşa cum se întâmpla la Mariupol.

Ieri seară trupele ruse au atacat nouă așezări, avariind cel puțin opt clădiri civile, inclusiv case și magazine din Doneţk, spune Poliția Națională din Ucraina.

Cele mai bombardate localități din regiune în ultimele 24 de ore au fost Mariupol, Marinka, Krasnohorivka, Avdiivka, Vuhledar, Volnovakha, Zalizne, Ocheretyne (Oleksandrivska TG) și Novoselivka-3, potrivit poliției.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close