Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 617. Germania a trimis ajutoare Ucrainei, între care elicoptere, vehicule blindate și drone

Război în Ucraina, ziua 617. Germania a trimis ajutoare Ucrainei, între care elicoptere, vehicule blindate și drone

Război în Ucraina, ziua 617. Germania a anunțat că a trimis un nou pachet de ajutor Ucrainei. În cadrul acestuia se numără 12 vehicule blindate, patru elicoptere și drone de recunoaștere.

Război în Ucraina, ziua 617. Germania a trimis ajutoare Ucrainei, între care elicoptere, vehicule blindate și drone
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Noi 2023   •   21:29

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • SUA impun noi restricții Rusiei
  • Germania a trimis ajutoare Ucrainei, între care elicoptere, vehicule blindate și drone
  • Zeci de familii ucrainene au fost evacuate forțat din cauza bombardamentelor ruse
  • O femeie de 81 de ani a fost ucisă, în grădină, în urma unui bombardament rusesc
  • O rafinărie de petrol din Ucraina a fost atacată cu drone
  • Germania oferă sprijin Ucrainei prin furnizarea de echipamente și arme
  • Zelensky este sigur că Ucraina va face Europa "mai puternică ca niciodată”
  • Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât o rachetă deasupra regiunii Dnipro, în timpul nopții
  • Ministrul Apărării din Rusia susține că Ucraina pierde războiul
  • Ucraina acuză Rusia că ar fi bombardat o grădiniță din Berîslav
  •  Rusia crește bugetul pentru apărare în 2024
  • Problema corupției pe locul al doilea, după război, în preocupările ucrainenilor
  • Rusia ar fi aruncat de trei ori obiecte explozive în ultimele 24 de ore, susține Ucraina

Update 21.23 SUA impun noi restricții Rusiei

Statele Unite ale Americii au anunţat astăzi o nouă serie de sancţiuni pentru Rusia. O parte din acestea privesc companiile din diverse ţări care au legături comerciale cu industria militară rusă.

Totul în timp ce Washingtonul încearcă să îngreuneze activitatea complexului militar-industrial rus, mai ales producţia de arme ce înglobează tehnologii avansate şi care sunt folosite în războiul din Ucraina, relatează Reuters şi AFP.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat consolidarea sancţiunilor împotriva a 130 de persoane şi entităţi implicate în schimburile comerciale cu Rusia prin care aceasta din urmă obţine "tehnologii şi echipamente necesare" efortului de război în Ucraina.

Aproximativ 20 de companii din EAU, 10 din Turcia şi 3 din China au fost incluse acum pe lista SUA cu sancţiuni.

Update 19.52 Germania a trimis ajutoare Ucrainei, între care elicoptere, vehicule blindate și drone

Germania a predat 12 vehicule blindate de transport de trupe, două radare de supraveghere aeriană, șapte drone de recunoaștere Primoco ONE și alte tipuri de asistență în domeniul apărării, în cadrul celui mai recent ajutor acordat Ucrainei, a anunțat guvernul german la 1 noiembrie.

Livrarea a mai inclus cinci drone, două sisteme de autoapărare AMPS pentru elicoptere, 32 de terminale pentru comunicații prin satelit, patru camioane de mare tonaj cu patru semiremorci și 12 camioane MAN TGS.

Update 18.00 Zeci de familii ucrainene au fost evacuate forțat din cauza bombardamentelor ruse 

Autorităţile regiunii Harkov din estul Ucrainei au ordonat astăzi evacuarea forţată a familiilor cu copii, în contextul bombardamentelor ruse tot mai intense.

Ordinul de evacuare este valabil pentru şapte localităţi din regiune, inclusiv pentru oraşul de frontieră Kupiansk, şi afectează 275 de copii, a anunţat guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Siniehubov, pe Telegram.

O recomandare anterioară a dus la evacuarea a 89 de copiii cu familiile lor. Potrivit lui Siniehubov, refugiaţii vor primi adăpost şi sprijin din partea unor organizaţii internaţionale de ajutorare.

În octombrie, un ordin de evacuare similar a fost emis pentru zone din regiunea Herson din sudul Ucrainei, de-a lungul râului Nipru.

Rusia duce de peste 20 de luni un război la scară mare împotriva Ucrainei. Nodul de cale ferată din Kupiansk s-a aflat sub ocupaţia trupelor ruse din februarie 2022 până la mijlocul lui septembrie 2022.

Update 16.00 O femeie de 81 de ani a fost ucisă, în grădină, în urma unui bombardament rusesc

Regiunea Herson din sudul Ucrainei a fost supusă în ultimele 36 de ore unui bombardament intens din partea Rusiei.

Autoritățile locale de acolo spun acum că bombardamentele au ucis o femeie de 81 de ani în grădina casei sale și un bărbat de 60 de ani.

Update 15:00 O rafinărie de petrol din Ucraina a fost atacată cu drone.

Un atac cu drone rusești, de joi, a incendiat rafinăria de petrol Kremenchuk din centrul Ucrainei și a întrerupt alimentarea cu energie electrică în trei sate, potrivit Reuters.

Rapoartele de pe câmpul de luptă au declarat că forțele ucrainene au respins atacurile rusești în sectoarele de pe linia frontului din est și nord-est, dar o rafinăria a fost bombardată și trei sate au fost lăsate fără electricitate.

Incendiul de la rafinăria Kremenciuk, pe care Moscova a vizat-o de mai multe ori și despre care guvernul de la Kiev spune că nu este operațională, a fost stins rapid, a declarat Filip Pronin, șeful administrației militare din regiunea Poltava.

Amploarea pagubelor nu era clară.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că apărarea aeriană a doborât 18 din cele 20 de drone și o rachetă, lansate de Rusia în cursul nopții înainte ca acestea să ajungă la ținte, într-un atac care a urmărit să lovească infrastructura militară și critică.

"Punctul central al atacului a fost regiunea Poltava, a fost atacată în mai multe valuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iuriy Ihnat, pentru televiziunea națională.

Statul Major General al forțelor armate ucrainene a declarat că trupele au respins opt atacuri rusești în apropiere de Kupiansk, în nord-est, cinci în apropiere de orașul Bakhmut din estul țării, distrus și deținut de forțele rusești, și cinci mai la sud, în apropiere de Avdiivka, un punct central al atacurilor rusești de la jumătatea lunii octombrie.

O înregistrare video postată de armata ucraineană a arătat forțele sale distrugând un sistem rusesc de aruncătoare de flăcări în apropiere de Avdiivka, un atac despre care a spus că a putut fi observat pe zeci de kilometri.

Update 14:00 Germania oferă sprijin Ucrainei prin furnizarea de echipamente și arme, acestea provin din aprovizionarea Forțelor Armate Federale și din livrări din industrie finanțate din fondurile Guvernului Federal pentru consolidarea capacității de securitate.

Include livrări din partea Forțelor Armate Federale, din industrie și măsuri de asistență împreună cu parteneri, care au fost, printre altele, finanțate din fonduri ale Guvernului Federal pentru consolidarea capacității de securitate.

Finanțarea inițiativei de consolidare a capacității de securitate se ridică la 5,4 miliarde de euro pentru 2023 (după 2 miliarde de euro pentru 2022) și autorizații suplimentare pentru a lua angajamente în anii următori în valoare de 10,5 miliarde de euro. 

Aceste fonduri urmează să fie utilizate în principal pentru asistență militară pentru Ucraina. 

În același timp, acestea vor fi utilizate pentru reumplerea stocurilor Forțelor Armate Federale pentru articolele livrate în Ucraina, precum și pentru contribuțiile Germaniei la Facilitatea Europeană pentru Pace (EPF), din care costurile suportate din furnizarea de asistență militară Ucrainei pot fi recuperate. - rambursat statelor membre UE.

Update 11:30 Zelensky este sigur că Ucraina va face Europa "mai puternică ca niciodată”.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski este încrezător că Ucraina va face Europa mai puternică ca niciodată.

Asta arată cea mai recentă adresă video a lui Zelensky lansată miercuri seara, relatează Ukrinform.

"Le doresc multă sănătate tuturor ucrainenilor, atât bărbați, cât și femei!

În primul rând, mulțumire pentru apărătorii noștri cerului – soldații grupurilor mobile de foc, piloții ucraineni și soldații unităților de rachete antiaeriene, toate unitățile care distrug avioanele, rachetele și dronele rusești...

Aseară, 18 drone Shahed și o rachetă aeriană ghidată a fost doborâtă. Din păcate, există mai multe hit-uri. Dar majoritatea țintelor inamice au fost distruse. 

Inclusiv în regiunea Poltava, regiunea Cernihiv, regiunea Sumy, regiunea Vinnytsia și regiunea Hmelnytsky, în alte regiuni ale țării noastre. Le mulțumesc soldaților noștri pentru asta. C

u toții trebuie să ne amintim clar: fiecare astfel de doborâre înseamnă salvarea de vieți și infrastructură. Și le rog pe toți ucrainenii să fie atenți la alertele de raid aerian și să înțeleagă că, deși ne întărim pe cât posibil apărarea antiaeriană, pericolul este încă semnificativ. Mai ales în orașe precum Harkiv, Zaporizhzhia, Herson. 

În orașele și satele din regiunea Herson, regiunea Donețk. În Cernihiv, regiunile Sumy. Este important să fii precaut și să nu iei pericolul cu ușurință.

Astăzi, am ținut câteva întâlniri importante și, ca întotdeauna, o videoconferință: cu militari, informații, oficiali guvernamentali și responsabili de situația din regiuni. 

De asemenea, am avut o întâlnire cu echipa noastră care a reprezentat Ucraina la întâlnirea consilierilor privind Formula Păcii. Am discutat principalele detalii și rezultatele acestui summit. Nu dezvăluim momentan unele lucruri, care sunt foarte benefice pentru Ucraina și dreptul internațional în general. 

Motivul este clar: nu vrem să dăm Rusiei șansa de a ne submina eforturile internaționale. 

Dar pot spune că aceasta, a treia întâlnire a consilierilor, a fost chiar mai puternică decât cele două ținute înaintea ei. 

A continuat să consolideze lumea. Există o declarație comună a copreședinților reuniunii consilierilor din Malta. Și există multe semnale din partea reprezentanților statelor, inclusiv ai Sudului Global și ai partenerilor noștri din Europa și din Statele Unite, care confirmă corectitudinea cursului nostru de a uni lumea în jurul Formulei Păcii, astfel încât principiile unei păci juste și restaurarea deplină a dreptului internațional devine un plan comun pentru majoritatea lumii. 

Astăzi, în cadrul întâlnirii, am identificat principalii pași pe care îi vom face în lunile următoare pentru a adăuga substanță nouă Formulei Păcii.

Un alt lucru foarte important. Data de astăzi are o semnificație geopolitică specială și bazată pe valori. 

Această zi, 1 noiembrie, este practic sărbătorită ca nașterea Uniunii Europene. 

În urmă cu treizeci de ani, Tratatul de la Maastricht a intrat în vigoare, punând bazele unității europene moderne. A existat multă rezistență față de Europa pentru a fi unită, multe îndoieli cu privire la o Europă unită. 

Și chiar și astăzi, politicile anti-europene sunt destul de vocale în diferite țări, inclusiv în acelea în care optimismul european este de o importanță critică pentru menținerea păcii și a normalității în Europa și în lume. 

Cu toate acestea, Uniunea Europeană a demonstrat în repetate rânduri că poate depăși crizele, se poate apăra, își poate păstra liderul valoros în lume și poate deveni mai puternică atunci când dușmanii Europei se așteaptă doar la slăbiciune.

Prețuim Europa noastră, Europa cooperării, nu a confruntării, Europa oamenilor, nu ideologiilor, pentru că numai astfel continentul nostru poate proteja și apăra viețile umane atât în ​​țările europene, cât și în lume. 

Sunt încrezător că Ucraina va face Europa noastră mai puternică ca niciodată și lucrăm activ pentru a înlătura orice obstacole în calea aderării noastre la Uniunea Europeană. De asemenea, sunt încrezător că, indiferent de modul în care se desfășoară evenimentele în lume, între partenerii noștri din Statele Unite și din alte părți, unitatea va prevala. Unitate, nu diviziune. Unitate, nu chemări la izolare.

Mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat Ucrainei, pentru eforturile noastre comune de a apăra valorile noastre europene. De asemenea, le mulțumesc tuturor celor din lume care ajută la păstrarea unității, de la Washington până la fiecare capitală în care oamenii prețuiesc viețile umane.

Slavă tuturor celor care luptă pentru libertate! Slavă soldaților noștri! Glorie Ucrainei! " a spus Volodimir Zelenski.

Update 08:30 Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât o rachetă deasupra regiunii Dnipro, în timpul nopții.

"Noaptea, apărătorii cerului de la Comandamentul Aerien "Est” au doborât o rachetă inamică în regiune.

Au căzut fragmente în raionul Dnipro. Iarba uscată a luat foc – pompierii au stins-o”, șeful Administrației Militare Regionale Dnipropetrovsk, Serhiy. Lysak a postat pe Facebook.

Update 00:00 Ucraina a anunţat ieri că Rusia a bombardat peste o sută de localităţi în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai amplu bombardament în cadrul unui singur atac de la începutul anului, care s-a soldat cu cel puţin patru morţi.

"În ultimele 24 de ore, inamicul a bombardat 118 localităţi din zece regiuni. Acesta este cel mai mare număr de oraşe şi sate care au fost atacate de la începutul anului", a declarat ministrul ucrainean de Interne, Ihor Klimenko, într-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

Bombardamentele din timpul nopţii au ucis o persoană în regiunea nord-estică Harkov şi o alta în regiunea sudică Herson, au raportat oficialii locali.

Totodată, un atac a ucis un locuitor din regiunea Zaporojie, în timp ce un atac cu dronă rusă a ucis o persoană şi a rănit alte patru în Nikopol, în sudul ţării.

În plus, un atac rusesc asupra unei rafinării de petrol din Kremenciuk, în centrul ţării, care nu a provocat victime, a necesitat trimiterea a peste o sută de pompieri pentru a lupta timp de mai multe ore împotriva incendiului care a urmat, potrivit lui Ihor Klimenko.

Război în Ucraina, 1 noiembrie 2023 | Rusia crește bugetul pentru apărare în 2024

Război în Ucraina, 31 octombrie 2023 | SUA avertizează că Putin încearcă să profite de războiul dintre Israel și Hamas

Război în Ucraina, 30 octombrie 2023 | Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, spune că Rusia este pregătită să discute despre pace

Război în Ucraina, 29 octombrie 2023 | Planul de pace în zece puncte propus de Volodimir Zelenski 

Război în Ucraina, 28 octombrie 2023 | Germania a furnizat Ucrainei un al treilea sistem puternic de apărare aeriană IRIS-T

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close