Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 608 | Olaf Scholz: Sprijinul pentru Israel nu va afecta ajutorul acordat Ucrainei

Război în Ucraina, ziua 608 | Olaf Scholz: Sprijinul pentru Israel nu va afecta ajutorul acordat Ucrainei

Război în Ucraina, ziua 608. Sprijinul acordat Israelului după atacul sângeros lansat de gruparea islamistă Hamas nu va afecta ajutorul acordat Ucrainei, a dat asigurări marţi cancelarul german Olaf Scholz, relatează AFP.

Război în Ucraina, ziua 608 | Olaf Scholz: Sprijinul pentru Israel nu va afecta ajutorul acordat Ucrainei
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   20:40

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Olaf Scholz: Sprijinul pentru Israel nu va afecta ajutorul acordat Ucrainei
  • Ucraina susţine că Rusia a mobilizat 400.000 de soldaţi pe teritoriul ţării
  • Dmitri Peskov spune că Rusia poate rezista sancţiunilor occidentale ani de zile
  • Ucraina anunţă că Rusia a pierdut peste 295.000 de militari până astăzi
  • Liderul opoziției ruse, Alexei Navalny, a refuzat să părăsească celula și a lipsit de la o audiere 
  • Cel puțin 361 de sportivi ucraineni uciși în timpul războiului
  • Rusia a transferat arme occidentale capturate în Ucraina către Hamas, pentru a acuza Ucraina că ar fi vândut arme teroriștilor
  • Kremlinul spune că SUA nu pot construi „nouă ordine mondială” 
  • Cel puțin 361 de sportivi ucraineni au fost uciși în urma invaziei ruse în Ucraina
  • Ucraina anunță că a distrus o rachetă și alte 14 drone lansate de ruși

Update 22:30 - Rusia a redus numărul atacurilor la sol în zona Avdiivka, însă a crescut numărul atacurilor aeriene în zonă, lansând în jur de 40 de bombe în ultimele două nopți, a declarat un oficial ucrainean, Oleksandr Shtupun.

Update 20:40 - Sprijinul acordat Israelului după atacul sângeros lansat de gruparea islamistă Hamas nu va afecta ajutorul acordat Ucrainei, a dat asigurări marţi cancelarul german Olaf Scholz, relatează AFP.

"Susţinem Ucraina economic, financiar, cu ajutor umanitar, dar şi cu arme. Acest sprijin nu va fi în niciun caz afectat de faptul că, de la oribilele ore ale dimineţii de 7 octombrie, ne-am întors către Israel şi Orientul Mijlociu cu cea mai mare compasiune şi îngrijorare", a mai spus cancelarul german, în cadrul unui forum economic germano-ucrainean la Berlin.

"Israelul şi Ucraina beneficiază de solidaritatea noastră de neclintit", a spus Scholz, care a fost primul şef de guvern care a mers în vizită în Israel după atacul Hamas.

Update 19:00 - De la începutul războiului din Ucraina, Rusia a distrus 21.000 de case private și bucăți de „infrastructură socială” în toată Ucraina.

Aproape 1.790 dintre aceste clădiri au fost „complet distruse”, a declarat guvernatorul regiunii Herson, Oleksandr Prokudin.

Update 14.45 - Purtătorul de cuvânt al Informațiilor militare ucrainene, Andri Iusov, a declarat, astăzi, că, potrivit informațiilor pe care le dețin autoritățile de la Kiev, Rusia a concentrat peste 400.000 de soldați pe teritoriul Ucrainei.

"Există suficiente forțe pentru operațiuni separate în anumite zone ale frontului. Iar grupul de soldați ruși de pe teritoriile ucrainene ocupate temporar, vă reamintim, este de peste 400.000", a spus Andri Iusov.

Update 14.20 - Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat, potrivit Reuters, că Rusia "poate rezista sancţiunilor occidentale ani de zile".

"Rusia trăiește sub un regim de sancțiuni de destul de mult timp, de zeci de ani, și ne-am adaptat suficient la el, astfel încât orizonturile de timp de cinci până la 10 ani nu ne sperie. În ceea ce privește pachetele noi, da, sunt în curs de pregătire, acest lucru este destul de bine cunoscut și previzibil (...) Nu putem decât să așteptăm să vedem cu ce vor mai veni adversarii noștri", a declarat Dmitri Peskov.

Update 12.10. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis, azi, într-un mesaj pe Facebook, că rușii au pierdut în lupte aproximativ 295.510 de militari de la invazia pe scară largă, din 24 februarie.

Numărul militarilor ruși uciși în luptele din Ucraina este cu 810 mai mare față de ziua precedentă, potrivit bilanțului comunicat de armata ucraineană. De asemenea, potrivit ucrainenilor, armata rusă a pierdut 5.105 de tancuri, 9.669 de blindate, 7.081 de sisteme de artilerie, 320 de avioane, 324 de elicoptere și 5.363 de drone.

Update 09.00. Oleksandr Prokudin, șeful Administrației Militare Regionale Herson, a anunțat, pe Facebook, că în cursul zilei de luni, armata rusă a efectuat 101 bombardamente în regiunea Herson, în urma cărora două persoane au fost ucise.

"În ultima zi (n.r. – luni), inamicul a lansat 101 obuze, trăgând 597 de obuze din mortiere, artilerie, sisteme Grad, tancuri, aviație și UAV-uri. Inamicul a tras 30 de obuze asupra orașului Herson", a spus Oleksandr Prokudin.

Oficialul ucrainean a mai precizat că atacul a vizat cartierele rezidențiale din zonele populate, o instalație de infrastructură critică și o fabrică în Berislav, precum și parcul central din Herson.

Update 08.10. Serviciile secrete din Ucraina, cu legături în CIA, au asasinat zeci de ruși, printre care se numără oficiali din teritoriile ocupate, militari și susținători ai războiului, dar și colaboraționiști ucraineni, de la începutul războiului declanșat de Rusia, a raportat Washington Post, care citează peste 20 de oficiali ucraineni, americani și alți membri ai serviciilor de informații din țările occidentale.

Printre țintele Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) s-a numărat și Daria Dughina, fiica ultranaționalistului pro-război Aleksandr Dughin.

Update 00:00. Este probabil ca forțele ruse ”să se oprească din nou în urma unor eforturi majore eșuate, după ce au suferit pierderi grele” în orașul cheie din estul Avdiivka, spune Institutul pentru Studiul Războiului, potrivit SkyNews.

Pe de altă parte, Kremlinul a spus că este de acord cu președintele Biden asupra necesității de a construi o „nouă ordine mondială”, dar nu este de acord că Statele Unite vor fi cele care vor face asta.  

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că în SUA se vorbește despre o ordine mondială „centrată pe americani” care nu va exista în viitor. 

Într-un discurs de vineri, Joe Biden a spus că ordinea care a funcționat bine timp de 50 de ani după cel de-al Doilea Război Mondial „s-a epuizat” și că este nevoie de una nouă. El a mai spus că americanii au ”oportunitatea de a face lucruri, dacă sunt suficient de îndrăzneți și au suficientă încredere în ei, pentru a uni lumea în moduri nemaiîntâlnite până acum”. 

Peskov a spus că Moscova este de acord cu Biden cu privire la necesitatea unei noi ordini mondiale, dar a spus că Rusia nu este de acord cu el în ceea ce privește capacitatea SUA de a o construi. 

„Nu suntem de acord pentru că Statele Unite... indiferent despre ce ordine mondială vorbesc, înseamnă o ordine mondială centrată pe America, adică o lume care se învârte în jurul Statelor Unite. Nu va fi așa!”, a spus el. 

Război în Ucraina, 23 octombrie 2023 | Kremlinul spune că SUA nu pot construi „nouă ordine mondială”

Război în Ucraina, 22 octombrie 2023 | Orașul Kupiansk, bombardat de ruși. Peste 80 de confruntări pe linia frontului, în ultimele 24 de ore

Război în Ucraina, 21 octombrie 2023 | Premierul Ucrainei a declarat că ecocidul rusesc costă peste 55 de miliarde de euro

Război în Ucraina, 20 octombrie 2023 | Kievul anunţă că a respins un nou asalt rusesc la Avdiivka

Război în Ucraina, 19 octombrie 2023 |  Ucraina anunță livrări noi și permanente de rachete ATACMS din partea SUA

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Olaf Scholz
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close